Босненско момиче прави традиционни балкански костюми с шапки и декоративни

...
Босненско момиче прави традиционни балкански костюми с шапки и декоративни
Коментари Харесай

Кукла Барби - вече и във фолклорен стил

Босненско момиче прави обичайни балкански костюми с шапки и декоративни престилки за куклите Барби, надявайки се да провокира интерес към нейната " фолклорна Барби ", до момента в който новият едноименен филм печели почитатели по света, оповестяват от.

Единадесетгодишната Есма Глива от Сараевое доста старателна при изработването на кукли, облечени в обичайни мюсюлмански, православни и католически носии, грижи се за прическите и дребните бижута.

Момичето споделя, че би кръстила куклите си " Босненските кукли Барби " и възнамерява костюми за босненски фолклор Кен.

Тя е почнала своя план преди повече от месец, откакто видяла в магазина сувенирни кукли с неприятно качество - не билис движещи се елементи, адрехите импросто залепени.

Босненкатавсеки ден получава поръчки за куклите си, като ги е изпращала до България, Чехия, Туркменистан, Норвегия, Англия и други страни.

" Толкова сме горди, че тя прегърна този план с такава отдаденост и прекара лятната си почивка, правейки това, сподели Адана Глива, майката на Есма. Така та също си изкарва джобните пари. "

Есма към момента не е гледала кино лентата за Барби, само че приятелите и фамилията ѝ споделят, че тя въплъщава духа на самостоятелност на дамите и деятелност, които преобладават във кино лентата.

Израснала в семейство на запалени фенове на националните танци, тя е научила доста за мултирелигиозните обичаи на Босна и самата тя е член на локална фолклорна група.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР