Bosch взема под внимание тенденцията към софтуерно базирано разработване на

...
Bosch взема под внимание тенденцията към софтуерно базирано разработване на
Коментари Харесай

Bosch реорганизира своя бизнес

Bosch взема под внимание наклонността към софтуерно основано създаване на транспортни средства с пренасочване на своя бизнес с снабдители и по тази причина Bosch Mobility се ръководи като бизнес бранш в границите на Robert Bosch GmbH със лична отговорност. С към 230 000 чиновници по целия свят допълнително от 300 местоположения в 66 страни, Mobility е най-голямото от общо четири подразделения на Bosch.

„ Софтуерът освен трансформира метода, по който използваме и изживяваме колите в бъдеще. Той също по този начин трансформира метода, по който се създават колите. Bosch от дълго време се възприема като софтуерна къща за подвижност. Сега ние се нареждаме надлежно в полза на нашите клиенти и отваряме повече напредък “, споделя доктор. Маркус Хайн, член на борда на шефовете на Bosch, а също и ръководител на борда на бранша за подвижност от пет члена.

В организационно отношение на обособените бизнес звена в границите на бизнес бранша ще бъде дадена нова конструкция от 1 януари 2024 година, както и спомагателни хоризонтални отговорности във всички звена. В новата конструкция Bosch се стреми към продажби от над 80 милиарда евро в международен мащаб до 2029 година единствено със своите решения за подвижност.

В момента цялата автомобилна промишленост усилва създаването на програмен продукт. През 2030 година този дял в разноските за разработка ще бъде към 30 %. При Bosch през днешния ден тя към този момент е по-висока. Повече от половината чиновници в изследователската и развойна активност в Bosch Mobility към този момент са разработчици на програмен продукт.

Има две съществени преимущества, свързани със софтуерно дефинираните транспортни средства. От една страна, скоростта им на развиване - вместо години, в този момент ще са нужни единствено няколко дни за внедряване на нови функционалности в съществуващите системи. От друга страна, отделянето на софтуера от създаването на хардуер ще разреши на колите да се усещат като нови по-дълго след доставката с помощта на софтуерните актуализации.

„ Шофьорите по света желаят тяхното транспортно средство да бъде безпроблемно интегрирано в техния цифров свят. В края на краищата всички сме привикнали с непрекъснатите актуализации и новите функционалности на нашите смарт телефони. Сега вкарваме това в колата “, споделя Хейн, обяснявайки новата посока.

Bosch чака необятното въвеждане на софтуерно дефинирани коли от 2025 година Повече от 100 обособени блока за ръководство са конфигурирани в настоящите коли от премиум клас. Дори в дребните коли през днешния ден се употребяват от 30 до 50 блока за ръководство. Независимо дали спирачки, кормилно ръководство или устойчиви задвижвания, за които Bosch преследва софтуерно безпристрастен метод с горивни кафези, акумулатори и водородни мотори – софтуерната компания създава и създава основните съставни елементи на актуалните транспортни средства под един покрив.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР