Босът на марките “Рено”, “Нисан” и “Мицубиши” Карлос Гон бе

...
Босът на марките “Рено”, “Нисан” и “Мицубиши” Карлос Гон бе
Коментари Харесай

Арестуваха шефа на Рено-Нисан-Мицубиши

Босът на марките “Рено”, “Нисан” и “Мицубиши” Карлос Гон бе задържан в Япония след разпит за хипотетични злоупотреби, оповестиха международните организации.

Срещу Гон и един от шефовете на компанията Грег Кели е в ход вътрешно следствие за злоупотреби. Компанията “Нисан” е предала резултата от следствието на японската прокуратура и е подготвена да сътрудничи на органите на реда. Освен това президентът на автомобилния колос Хирото Саикава е поискал от съвета на шефовете да гласоподава за оставките на Гон и Кели.

В изказване на "Нисан " се оповестява, че в продължение на няколко месеца е било осъществено следствие на Карлос Гон, което е открило непозволено държание в продължение на години. Официалното мнение стана факт, откакто японски медии оповестиха, че Гон е бил разпитан в понеделник вечерта от прокурори в Токио и се чака да бъде задържан.

Вътрешната инспекция открила, че в продължение на години Гон и Кели са занижавали данните за приходите на боса Гон в докладите на компанията пред фондовата борса в Токио. Разкрити били и случаи на потребление на активи на компанията за персонални цели на президента със съучастието на Кели.

Новините към един от най-успешните мениджъри в света на автомобилното произвеждане провокираха срив на акциите на “Нисан” с 13% и стигнаха най-малката си стойност от 4 години - 54,80 евро.

Гон бе един от най-недостъпните и високоплатени автомобилни босове. Французинът измъкна японската компания “Нисан” от банкрута по време на рецесията, правейки съюз с “Рено”.

Карлос Гон е и в основата на възраждането на румънската марка “Дачия”, анонсирайки още преди излизането на новите й модели “автомобил в Европа за 5000 евро”.

На 14 декември Карлос Гон трябваше да застане отпред на Съвета на шефовете на “Мицубиши”. Така топмениджърът щеше да стане първият началник на 3 автомобилни производителя по едно и също време.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР