Боряна Пунчева – известна българска режисьорка и актриса, която до

...
Боряна Пунчева – известна българска режисьорка и актриса, която до
Коментари Харесай

Кошлуков изрита и Боряна Пунчева, пенсионер заема мястото й

 Боряна Пунчева – известна българска режисьорка и актриса, която до през вчерашния ден беше основен продуцент на кино студия " Екран “, е уволнена от Българска национална телевизия по заповед на генералния шеф, съобщи  " Площад Славейков “.

На 13 януари, до момента в който работи в кабинета си в Студия " Екран “, Пунчева е привикана в отдел " Личен състав “ на малкия екран. Там ѝ връчват две заповеди по едно и също време. Първата е с дата 13 януари и е предизвестие за уволняване. Втората, с дата от идващия ден, е заповед за уволняване.

Основанието за крайната мярка е меко казано необичайно, споделя режисьорката. Като претекст за уволнението се показва уговорка в контракта, подписан сред Емил Кошлуков и Българска национална телевизия. В този контракт за ръководство се споделя, че генералният шеф има право да уволни по свое убеждение всеки, който пожелае, в границите на 8 месеца от назначението си. Това влиза в несъгласие с Кодекса на труда, който пази ползите на наемните служащи. По същия метод от БНР преди време беше уволнена Лили Маринкова, която заведе дело против Националното радио и беше възобновена на работа.

Мястото на Пунчева в " Екран “ ще заеме към този момент пенсиониран чиновник на Българска национална телевизия – Миладин Гергов.

Боряна Пунчева, позната на публиката от филмите " 13-ата избраница на принца “, " Дами канят “, " Аз, графинята “ и други и създател на няколко документални кино лентата с доста национални и интернационалните награди, отговаряше за филмовата продукция на Българска национална телевизия. В Студия " Екран “ се ръководят бюджетите на игралните филми и сериали, копродуцирани и продуцирани от националната телевизия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР