Боряна Калейн остана в подножието на медалите - на 4-о

...
Боряна Калейн остана в подножието на медалите - на 4-о
Коментари Харесай

4 четвърти места за Калейн и руски рекорд в художествената гимнастика

Боряна Калейн остана в подножието на медалите - на 4-о място, в многобоя на международното състезание по художествена гимнастика в Китакюшу (Яп), а дебютантката в българския тим - Татяна Воложанина, приключи седма.

Във финала на най-хубавите 18 гимнастички от квалификациите Калейн събра общ общ брой от 102.500 т., а Воложанина - 96.900. Така Калейн завърши присъединяване си с общо 4 четвърти места - в многобоя, на обръч, топка и бухалки, и това е най-хубавото българско класиране на това състезание.

За четвърти път международна шампионка в многобоя стана Дина Аверина (Рус), която събра 108.000. След нея Топ 3 допълниха Алина Харнаско (Блрс) с 105.300 и сестрата на Дина - Арина Аверина, със 103.200.

Така Дина Аверина се трансформира в първата състезателка в историята с четири международни трофеи в многобоя на художествената гимнастика. Другите три трофея на рускинята бяха на шампионатите през 2017 (в Пезаро, Ит), 2018 (в София) и 2019 (в Баку, Азер). Освен това Дина усъвършенства досегашното рекордно достижение на сънародничката си Евгения Канаева по сбор златни медали от международни шампионати, включитено тези на обособените уреди.

В Китакюшу Аверина стана златна медалистка в многобоя, отборно, на обръч, бухалки и топка, като само на лента остана втора след Алина Харнаско. Така тя към този момент има 18 трофеи оценки, до момента в който Канаева е със 17. Постижението ѝ в Китакюшу също е връх, защото до момента нямаше състезателка с 4 международни самостоятелни трофеи от едно състезание.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР