Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 2:0 в домакинството си на Аугсбург

...
Борусия (Мьонхенгладбах) спечели с 2:0 в домакинството си на Аугсбург
Коментари Харесай

Аугсбург оцеля в Бундеслигата, макар че загуби от Борусия

Борусия (Мьонхенгладбах) завоюва с 2:0 в семейството си на Аугсбург в мач от последния кръг на Бундеслигата. Попаденията паднаха още през първата част и бяха дело на Лука Нетц (4’) и Йонас Хофман (40’). Гостите пък останаха с човек по-малко в края на първата част, когато Робрт Гумни бе изпъден.

Срещата потегли по съвършен метод за момчетата на Даниел Фарке, които взеха преднина още преди да са минали пет минути от постоянното време, когато Хофман откри Лука Нец по отличен метод и на последния му остана единствено да прати кълбото в опразнената мрежа за 1:0. “Жребчетата ” бяха напълно покрай това да удвоят преднината си още в идната офанзива, когато Флориан Нойхаус стреля рисково по тревата, само че Томаш Кубек избави.

Именно това се случи пет минути преди края на постоянното време на първата част, когато този път Хофман бе открит в пеналта и удвои. В добавеното време Гумни направи едно безогледно влизане, което в началото бе подминато от Матиас Йоленбек, само че след това реферът бе извикан от ВАР да преразгледа още веднъж ситуацията. Той промени първичното си решение и изгони с пряк червен картон Гумни. През втората част дуелът мина в умерено движение, като домакините като че ли към този момент удовлетворени от преднината си по-скоро чакаха лятната отмора, а гостите не желаеха да завършат акцията с разгромна загуба.

По този метод Борусия (Мьонхенгладбах) събра 43 точки и приключи на десетото място в подреждането на Бундеслигата. Аугсбург пък е 15-и и изпревари единствено с една точка Щутгарт, като обстановката можеше и да е друга, в случай че швабите не се бяха провалили в семейството си на Хофенхайм.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР