Борусия (Дортмунд) разгроми с 6:1 Волфсбург в среща от 30-ия

...
Борусия (Дортмунд) разгроми с 6:1 Волфсбург в среща от 30-ия
Коментари Харесай

Борусия (Дортмунд) с убедителен успех срещу Волфсбург

Борусия (Дортмунд) разгроми с 6:1 Волфсбург в среща от 30-ия кръг на Бундеслигата и единствен остава преследвач на първенеца и водач в класирането Байерн (Мюнхен). Два гола за жълто-черните вкара норвежкото знамение Ерлинг Холанд, а с днешния триумф те събраха 63 точки и изостават на 6 след баварците, които на следващия ден гостуват на Арминия (Билефелд).

Важен триумф в борбата за оцеляване реализира тимът на Херта (Берлин), който се наложи с 1:0 над Аугсбург – пряк противник на дъното. Берлинчани стигнаха до триумфа с единствения гол на немския полузащитник Суат Сердар в 49-ата минута и оставиха в последните три места Щутгарт, на който водят с 1 точка повече. 

Продължава мощната серия на Фрайбург, който беше извънредно безапелационен над Бохум и го победи с 3:0. Така червено-черните от Фрайбург имат към този момент 51 точки, изравниха се с Република България Лайпциг и заемат 5-о място, което може да им обезпечи присъединяване в Европа през есента. Майнц и Щутгарт не си вкараха голове, като гостите въпреки всичко са напълно покрай избавителните места.

В Дортмунд Холанд прекъсна головата си суша, до момента в който младежът Том Роте вкара първото си попадение при своя дебют в Бундеслигата. Останалите три попадения бяха на сметките на Аксел Вицел, Мануел Аканджи и Емре Джан за утешение на треньора им Марко Розе. Следващата седмица е Класикото на Германия сред първите два тима. Но Байерн може да посрещне този мач с 9 точки задатък, в случай че на следващия ден бие Арминия.

Роте откри резултата в 24-ата минута, откакто Юлиан Бранд центрира от корнер и младокът с глава простреля вратаря Кун Кастелс. Но мачът можеше да тръгне в друга посока, защото пет минути преди този момент вратарят на домакините Грегор Кобел избави брилянтно удар на Лукас Нмеча.

Само след две минути Аксес Вицел удвои преднината на своите, откакто приключи по най-бързия метод контраофанзива и подаване на Ерлинг Холанд. Третото попадение пристигна след още две минути, в 28-ата, когато Аканджи се разписа при бързо осъществяване на свободен удар от Марко Ройс.

След това пристигна ред и на Емре Джан да вкара, наказвайки неточност на отбраната на Вълците, а в 38-ата Холанд прекъсна серията си от пет мача без попадение. Нова неточност на защитата на Волфсбург и нова асистенция на Ройс украсиха гола. През второто полувреме пристигнаха втория гол на норвежеца и почетния изстрел на Ридле Баку за гостите.
Първенство на Германия, срещи от 30-ия кръг на Бундеслигата:Аугсбург – Херта (Берлин) 0:1Майнц – Щутгарт 0:0Фрайбург – Бохум 3:0Борусия (Дортмунд) – Волфсбург 6:1
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР