Борсата за криптовалути Coinbase е пуснала нова дебитна карта Visa

...
Борсата за криптовалути Coinbase е пуснала нова дебитна карта Visa
Коментари Харесай

Дебитна карта Visa в криптовалути дебютира във Великобритания

Борсата за криптовалути Coinbase е пуснала нова дебитна карта Visa във Англия, осведоми "Файненшъл таймс ". Тя разрешава на потребителите да вършат покупки и да теглят пари в брой непосредствено от сметките си.

Регистрираната в Калифорния компания е измежду водещите търговски платформи за цифрови валути, в това число и за най-популярната - Bitcoin. Тя си партнира с Apto Payments, с цел да обезпечи "технология и обслужване " за новата си пластика.

Coinbase показва, че новата й карта е първата на Острова и в Европейския съюз, която два опция на клиентите да харчат виртуални пари и разполагат със съответната сума от цифрова валута, дебитирана непосредствено от сметките им. Придружаващо приложение за мобилен телефон ще разреши на потребителите да избират каква тъкмо криптовалута желаят да теглят.

Идеята на компанията е първо да бъде пусната английската версия на картата, с цел да се проследят реакциите на клиентите, да се отстранен минусите и по-късно тя да бъде показана на други пазари, в това число в Европа и в Щатите.

Изборът на Англия като "тестов полигон " не е инцидентен, изясняват от британското отделение на Coinbase, което е самостоятелна фирмена конструкция. Мотивът е, че "като цяло английските консуматори одобряват много по-охотно нови видове дебитни карти...А на Острова има доста дребни, новосъздадени банки за дребни финансови услуги, за разлика от Съединени американски щати, където множеството хора избират да контактуват с одобрен бизнес ".
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР