Борисов заговори за депутатското място, малко след като ясен стана

...
Борисов заговори за депутатското място, малко след като ясен стана
Коментари Харесай

Борисов не влизал в НС заради депутатския имунитет, уверява Румен Христов

Борисов заприказва за депутатското място, малко откакто явен стана втория санкционен лист по закона “Магнитски ”. В него попадна някогашният му народен представител и финансов министър - Владислав Горанов, упрекнат в корупция от финансовото министерство на Съединени американски щати. След новината се появиха спекулации, че Борисов може да попадне в нов санкционен лист. Депутатски имунитет обаче би му обезпечил отбрана.

 

Народните представители не могат да бъдат арестувани и против тях не може да се възбужда наказателно гонене с изключение на за тежки закононарушения след авансово позволение на Народното събрание.

 

По думите на Христов Борисов не е влезнал в последните два Народното събрание, " с цел да не нервира останалите политически субекти и с вяра, че ще може да се реализира съглашение с тях за държавно управление ".

 

" Но той е водач на партия и постоянно е водил листи. Това, че в този момент е взел решение да взе участие в работата на Народното събрание е нещо обикновено и разумно.... Не си мислете, че Бойко Борисов ще влезе в Народното събрание поради имунитета. Той влиза като водач, мястото му е там и евентуално ще си води парламентарната група ", съобщи Христов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР