Борисов пристигна в Ловеч днес и бе „изненадан“ от агитка

...
Борисов пристигна в Ловеч днес и бе „изненадан“ от агитка
Коментари Харесай

Борисов в Ловеч – агитка го посреща, митрополитът му благодари


Борисов дойде в Ловеч през днешния ден и бе „ сюрпризиран “ от агитка по-мургави почитатели, които го посрещнаха с овации. В града министър председателят посети новия катедрален храм „ Св. Св. Кирил и Методий. Там съвсем с почести го посреща митрополит Гавриил, който му връчи и Ордена на Ловчанската света митрополия. Обяви, че достойнството се оказва на Бойко Борисов за заслугите му за помощ на църквата. " Решението е на цялата епархия и всички благодарим за вашата помощ и църковни заслуги ", сподели владиката.

" Благодаря за този медал и това е направено за хората. За нас е значимо да пазим вярата си. Напомням, че ние единствени не затворихме църквите ", отвърна Борисов. И добави: „ Даже ни се подиграваха с теб, че сме споделили, че няма да има инфектирани, а то точна по този начин стана ". Митрополитът му благодари за вярата към Светия синод и вярата на премиера в църквата.

С разпореждане на Министерския съвет от 27 декември предходната година бяха отпуснати нови средства за ремонт и дотъкмяване на храмове на територията на Община Ловеч. Сумата бе в размер на 141 701 лв.. От тези средства 100 000 лв. бяха предопределени за дотъкмяване на новия катедрален храм „ Св. св. Кирил и Методий “ в Ловеч (за изографисване 70 000 лв. и за витражи 30 000 лева). Други 21 293 лв. отидоха за ремонт на храма „ Света Троица “ в село Лисец, а 20 408 лв. са за ремонт на храма „ Свети Йоан Рилски “ в кв. „ Гозница “ в Ловеч. Общата сума за действия в Ловчанската епархия е 204 000 лв., като от тях 141 701 лв. са за Община Ловеч.

Борисов, по традиция, посети локално дружество. Оттам му се похвалиха, че с помощта на помощта, освен не са усетили рецесията, само че и усилват оборотите си.

В друго локално дружество - за мебели, притежателят се похвали, че изнасят за куп страни, в това число и за Австралия, Борисов го потупа по рамото.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР