Борисов прие лично днес представителите на гилдията - Рут Koлева,

...
Борисов прие лично днес представителите на гилдията - Рут Koлева,
Коментари Харесай

Борисов зарадва предизборно и музикалните творци, обеща им по 5 заплати


Борисов одобри персонално през днешния ден представителите на гилдията - Рут Koлева, Орлин Павлов, Росен Ватев и Марина Василева. И раздаде великодушни обещания. Правителството ще отпусне над 4 млн. лв., за може създателите да получат по 5 минимални работни заплати и осигурителни вноски към тях. Това ще е еднократна помощ в изискванията на пандемията.

Това значи, че към 1000 музиканти ще получат 4350 лв. (3250 лв. плюс 1100 лв. осигуровки) като за задачата са планувани 4 267 000 лв.. Средствата ще бъдат обезпечени от Министерския съвет още идната седмица, отсече Борисов.

Обезщетението се отпуска за интервала на пандемията, в който музикалният отрасъл е претърпял най-сериозни загуби.

Музикантите показаха и други свои претенции, свързани с развиването на бранша -промяна на Закона за радиото и малкия екран, в който да се заложи наложителна квота за лъчение на българска музика като изискване за приемане на лиценз и основаване на професионален указател на музикалния бранш.

Борисов пък даде заричане и за идващите четири години, убеден, че му следва още един управнически мандат. Ще бъде основана наложителна квота за лъчение на национална музика в българските държавни и частни радиа, сподели водачът на ГЕРБ.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР