Борисов поведе на изборите в България, но се изправя пред

...
Борисов поведе на изборите в България, но се изправя пред
Коментари Харесай

Световните медии: Бившият шампион по карате отново на власт....

" Борисов поведе на изборите в България, само че се изправя пред борба за съставяне на държавно управление " - с това заглавие излезе изданието " Политико ". В публикацията се показва, че към момента е прекомерно неразбираемо дали  някогашният първенец по карате с очернен имидж  ще може да сформира кабинет.

В този дух са и останалите мнения в международните медии след провелите се през вчерашния ден предварителни парламентарни избори - п олитическа парализа и мъчно сформиране на държавно управление.  Заглавията са красноречиви - " Продължаваща политическа неустановеност ще задълбочи икономическите проблеми и ще отдалечи страната от задачата за влизане в еврозоната. "

И авторитетната френска медия " Франс 24 " разгласява публикация, в която натъртва по какъв начин някогашният министър председател се е върнал на власт, само че вярата за излаз от политическата рецесия е дребна.

А съгласно коментара на " Ройтерс " предстоят сложни договаряния за коалиция, които може да завършат с парализиране на Народното събрание или даже с нови изключителни избори.

Изборите в България откриха отзив и в съветските и китайските медии. Агенция ТАСС се базира на политическия специалист Михаил Миков и някогашен водач на Българска социалистическа партия, който отбелязва ниското ниво на доверието в политиците и политическия нарцисизъм на спечелилите, което е в основата на ниската изборна интензивност. 

Зад Океана - " Уошингтън Поуст " излезе със публикация със заглавие " Дясноцентристката партия печели с обещания за стабилизиране на България ". Турският вестник " Хюриет Дейли нюз " акцентира като огромен триумф представянето на Движение за права и свободи на изборите, както и че изборната незаинтересованост в България отваря порти за проруските ползи.

А македонският публицист Марян Николовски се надява България да образува един по-евроатлантически кабинет, който не е подвластен от Москва.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР