Борисов пожела успех на Курц с Европредседателството Българският премиер Бойко

...
Борисов пожела успех на Курц с Европредседателството Българският премиер Бойко
Коментари Харесай

Борисов пожела успех на Курц с Европредседателството

Борисов пожела триумф на Курц с Европредседателството Българският министър председател Бойко Борисов предава Европредседателството на австрийския канцлер Себастиан Курц.
 
Около 12 часа българско време стартира конференцията на двамата държавни водачи, както и същинското и алегорично предаване на щафетата на Европредседателството. Двамата президенти и ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск се качиха с въжен превоз до подножието на връх Планай в Алпите, на малко над 1800 метра надморска височина.

 Борисов Австрия Курц Туск Екатерина Катрачева, Дарик радио

На станцията в подножието на върха те бяха посрещнати с обичайни австрийски песни и оркестър от алпийски рогове. Всичко е декорирано в обичаен жанр, даже постаментите на микрофоните за конференцията са направени от стволове на борови дървета. По случай събитието са пуснати 30 специфични кабинки на лифта, 28 от които показват страните членки, една кабинка е в цветовете на българското и австрийското флагове, като знак на предаването на председателството, и една кабинка е в цветовете на европейския байрак.
 
Преди символичното предаване на председателството Бойко Борисов, Себастиан Курц и Доналд Туск организираха среща и разговаряха за резултатите, реализирани по време на Българското председателство и целите на Европейския съвет в идващите шест месеца, по които ще работи Австрия. Българският министър-председател благодари за градивния разговор в Съвета, като даде опция да се възобнови вниманието върху Балканския район. " Даването на явен небосвод за започване на предприсъединителни договаряния с Албания и Република Македония сложи главните за вероятността на целия район ", сподели министър председателят Борисов и акцентира, че срещата на върха за Западните Балкани в София е изиграла значима роля в този развой. Той пожела триумф на канцлера Курц с председателството и акцентира, че постоянно може да разчита на ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск.-->
 Борисов Австрия Курц Туск Екатерина Катрачева, Дарик радио

 Борисов Австрия Курц Туск Екатерина Катрачева, Дарик радио

 
Австрийското председателство ще продължи линията на българското, като ще подчертава върху три съществени целта - сигурност и битка с незаконната емиграция, конкурентоспособност посредством цифровизация, и вероятност за страните от Западните Балкани и Югоизточна Европа.
 
След 1998 и 2006 година Австрия поема за трети път Европредседателството и то в годината, когато се навършва един век от основаването на Австрийската република.
 Борисов Австрия Курц Туск Екатерина Катрачева, Дарик радио
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР