Борисов оттегля Истанбулската конвенцияПремиерът Бойко Борисов ще внесе в Министерски

...
Борисов оттегля Истанбулската конвенцияПремиерът Бойко Борисов ще внесе в Министерски
Коментари Харесай

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 7 март 2018

Борисов отдръпва Истанбулската спогодба

 бойко борисов Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов ще внесе в Министерски съвет предложение за отдръпване на Истанбулската спогодба от Народното събрание, научи “Труд ”. Очаква се на днешното съвещание на Министерски съвет да бъде гласувано и анулация на решението на държавното управление от 3 януари за ратификация на документа. Това на процедура значи, че интернационалният контракт ще бъде отритнат.

Според данните на Национален статистически институт
Женската заплата
с четвърт
под мъжката


 02-01

Мъжете взимат с 25% по-високи заплати от дамите, демонстрират данните на Националния статистически институт. Средната заплата за цялата 2016 година е 11 379 лева Това значи, че на месец служащите са взели приблизително по 948 лева за труда си, като мъжете получават по 212 лева повече от дамите.

Докторът е стрелял при самозащита

 07_01

Д-р Иван Димитров, който простреля апаш, влезнал в парцела му, ще дава отговор не за съзнателно ликвидиране, а за породена гибел при превишаване рамките за неизбежна защита. Второто му обвиняване е за нелегално владеене на оръжие. По първото може да получи до 5 година затвор, а по-второто – от 2 до 8 година Това оповестиха през вчерашния ден от Окръжната прокуратура в Пловдив.

Вноски за трета пенсия и на новите чиновници

 15-01

Фирмите ще би трябвало да ползват идентични правила за обезпечаване на новите и на по-опитните служащи. Доброволни вноски за трета пенсия ще би трябвало да се вършат и за новите служащи, в случай че такива осигуровки са вършат за старите фрагменти. На работодателите обаче ще се даде период от 6 месеца след наемането на служащия, след приключването на който ще би трябвало да му внасят осигуровките.

Общите ни полезности са заварката на Европейски Съюз. Да ги пазим!

 08-01

Състоянието на правовата страна в Съюза би трябвало да се проучва всяка година – коментар на Дидие Рейндерс, министър на външните работи на Белгия. Статията е предоставена извънредно на вестник “Труд ” от посолството на Белгия в България.

Платени русофоби фалшифицират историята ни

 09_kuti
Трети март 1878 година е последният късмет за спасението на българския народ – разбор на доцент доктор Йордан Величков

С горделивост нося униформата и одобрявам работата си в армията

 Невена Атанасова-Кръстева

Интервю с полк. доцент доктор Невена Атанасова-Кръстева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР