Борисов е некомпетентен по въпроса с ваксините, освен това той

...
Борисов е некомпетентен по въпроса с ваксините, освен това той
Коментари Харесай

Д-р Стойчо Кацаров: Борисов е некомпетентен да се разпорежда за ваксините


Борисов е незапознат по въпроса с имунизациите, също така той няма и законово право дава такива разпоредби. Това може да има доста съществени последствия. Не толкоз за тези няколко дни, когато ще работи разпореждането, колкото върху настройките на хората. Хората, освен в нашата страна, само че нашите сънародници значително са разколебани във имунизирането, за всички ваксини, освен за „ АстраЗенека “. От тази тези позиция, чисто психически, разпореждането може да разколебае още повече хора и на процедура да нанесе един доста тежък удар на всеобщата имунизация. Когато се позволи още веднъж тя, хората към този момент няма да желаят, страхувайки се от нездравословни резултати.

Това предизвести в изявление за БГНЕС доктор Стойчо Кацаров, ръководител на УС на Центъра за отбрана на правата в опазването на здравето.

Той дефинира разпореждането на Борисов за прекъсване на имунизацията с „ АстраЗенека “ като безогледно. Затова чака то да бъде анулирано в идващите дни, тъй като към този момент има мнения на на Европейската организация по медикаментите, на Европейската комисия, на Световната здравна организация. Всички до един споделят, че няма никаква причина за прекъсване на имунизацията с „ АстраЗенека “.

На въпроса какво ще се случи с тези хора, които са получи по една доза от злощастната партида, той увери: „ Ще си получат втората доза “.

Само ден преди прекъсването, на постоянния брифинг на НОЩ, всички експерти увериха, че няма мотив за терзание. Ето за какво доктор Кацаров разяснява: „ И здравният министър, и шефът на Агенцията по медикаментите споделиха, че в България не са регистрирани тежки странични реакции от тази ваксина, няма аргументи за прекъсване. Това е мнението на експертната общественост.

Според доктор Кацарова, разпореждането на премиера е срещу мнението на здравните управляващи. „ Аз мисля, че той би трябвало да бъде изолиран от този развой и да остави здравния министър и щаба да си управляват нещата съгласно медицинските показания, добави още доктор Кацаров.

На въпрос кой би трябвало да понесе отговорност за спряната имунизация и получилите се несъгласия, той отговори: „ Премиерът Борисов. Това е неговото предписание и той е министър председател, огромната отговорност е негова “.

„ Прогноза нямам, само че имам опасения. Те са свързани с разколебаването на хората във имунизацията, а това е единственият ефикасен развой за противодействието на пандемията. С едно безогледно предписание на премиера на процедура се нанесе доста сериозен удар тъкмо върху най-ефективния ни инструмент за отбрана “, добави още доктор Кацаров.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР