Борисов да си даде имунитета, ако наистина няма притеснения по

...
Борисов да си даде имунитета, ако наистина няма притеснения по
Коментари Харесай

Цветанов: След среща с Петьо Еврото Сарафов изрече неща срещу мен, които са недопустими за един прокурор

Борисов да си даде имунитета, в случай че в действителност няма терзания по „ Барселонагейт “. Това сподели Цветан Цветанов ръководител на Републиканци за България в „ Денят с Веселин Дремджиев “.

„ Спомням си Христо Иванов и всички водачи на Демократична България и Политическа партия споделиха, че случая „ Барселонагейт “ ще бъде заметен под килимчето, както сме привикнали да го следим. В момента точно от тях се предлага вид да се направи анкетна комисия, с цел да не се даде имунитета на Борисов. Защо, в случай че ти си почтен “, попита водачът на Републиканци за България.

Той предложи на Борисов да си даде имунитета както вършат всички политици, от времето от когато ГЕРБ е в Народното събрание от 2009 година

„ В момента излиза, че Борисов ще бъде изключение. Това е още едно доказателство, че Борисов мисли единствено за себе си, тъй като през вчерашния ден има повдигнато обвиняване на кмета на Стамболийски, през днешния ден на кмета на Варна. Имаше ли сходни шпалири, които да се вършат в съответните прокуратури, и дали Борисов и ГЕРБ застават зад тези кметове “, попита Цветанов.

По думите му Борисов прекара най-сериозните планове, които обслужиха режима на Путин. И счита, че Борисов и Путин и до ден сегашен биха могли да си партнират, макар неговата евроатлантическа тенденция, която той показва обществено.

„ Винаги би трябвало да има последователност на събития, с цел да направиш сходен извод. Връщам се в тази ситуация „ Скрипал “, случая с Емилиян Гебрев и казусът с „ Турски поток “, който беше осъществен на територията на страната като напълно друго оборудване, а не това което имаме през днешния ден. Изхарчени бяха 3 милиарда лева на българския поданик, Обслужвайки режима на Путин, заобикаляйки Украйна, прекъсвайки остарялата тръба за 1 милиарда 300 млн. лева, които трябваше да получи страната ни до 2029 година, обезпечени пари “.

По тематиката с тандемът Пепи Еврото и Борислав Сарафов Цветанов съобщи, че го е видял с очите си, когато е трябвало за първи път да отиде в следствието.

„ След това Борислав Сарафов правеше изявления по малките екрани, обвинявайки ме мен и казвайки неща, които не са възможни от прокурор, преди да е завършило следствието “.

Взаимоотношенията сред Алексей Петров и Бойко Борисов Цветанов разяснява като положителни другари в предишното, в сегашното и в бъдещето, които имали взаимни бизнеси.

„ А по тази причина какво са правили, те сами би трябвало да кажат “, сподели ръководителят на Републиканци за България.

Той разяснява, че Гешев показва една интензивност, която получава някаква поддръжка от Антикорупционния фонд. Видеото, което излезе през днешния ден с някогашната жена на Пепи Еврото – също.

„ Делян Добрев е индивидът, на Борисов, който той оправдава във времето, когато аз си потеглих от ГЕРБ “, добави Цветан Цветанов.

Той се обърна към стойностните членове и симпатизанти в ГЕРБ какво взаимно могат да създадат, тъй като това което се случва не е обикновено и че са опорочени полезностите, които са били при основаването на ГЕРБ 2006 година

„ Всички тези кавги, схеми и корупционни механизми, които са построени. Когато бях министър на вътрешните работи системата за сигурност, работата и координацията сред министерствата бяха на кардинална основа, работейки за страната. Идването на Румяна Бъчварова в Министерство на вътрешните работи сътвори това, което следим и през днешния ден “.

„ Това, което президентът Радев прави и методът, по който връчи втория мандат, е неприемливо, тъй като той има конституционни отговорности и няма съображение да разяснява дали мандатът би трябвало да бъде изпълнен, разяснява още Цветан Цветанов. Той обаче е уверен, че даже да се желае импийчмънт, каквито поръчки се чуват в Народно събрание, той няма да мине.

Цветанов напомни и по какъв начин Румен Радев се появи на политическата сцена: „ За да стане Радев президент Борисов застана зад Цецка Цачева, която не желаеше да бъде претендент, тъй като усещаше, че няма да бъда определена. Борисов, до август месец беше с настройка вероятно той да бъде претендент за президент и това беше елементарен вид за тактиката, която може да създадем в акцията. Но септември месец, това бяха 5 дни преди окончателното оповестяване на претендентите, беше поставена Цецка Цачева “.

На въпрос от водещия значи ли това, че Борисов е издигнал неизбираем претендент, с цел да поддържа Радев и да излезе сметката на Решетников, Цветан Цветанов отвърна: „ Борисов в управническите си мандати съумява да удовлетвори желанието и това, което желаят да чуят от Русия “.

Цветанов напомни още, че всички шефове на служби са назначени с подписите на служебните министри и запита за какво за времето, в което Кирил Петков управляваше с постоянен кабинет, не направи промени, за каквито се приказва в изтеклите преди дни записи.

Бившия вътрешен министър обаче е безапелационен, службите ни не са „ пробити “, тъй като това щеше да е сложено на дневен ред от партньорските структури.

При въпрос краде ли Радев гласоподаватели от ГЕРБ и има ли в тази партия доста „ копейки “, Цветанов бе безапелационен, че гласоподавателите не са някакви крепостни селяни и сами вземат решение.

„ Аз нямам доверие на модела „ Борисов “, само че имам вяра на стойностните и качествени членове и симпатизанти на ГЕРБ “, съобщи Цветан Цветанов.

Председателят на Републиканци за България разяснява също дали би трябвало да бъде неразрешена партия „ Възраждане “ поради пост на Костадин Костадинов с апел за „ изтребване до крайник “. Цветанов сподели:

„ Не считам, че има правно съображение да бъде неразрешена. Но това, което предлагам към всички евроатлантически партии - бъдете кардинални, бъдете поредни и недейте да вършиме неточности след неточности, с цел да може да провокирате сходно държание, а „ Възраждане “ да пораства. Вие ползвате евроатлантизма като факсимиле без наличие! “

По думите на Цветанов, по-добре е да има държавно управление, само че по-вероятно е да няма, тъй като всяка от политическите обединения ще пробва да минимизира вредите от едно взаимно ръководство. „ Не знам по какъв начин ще гласоподават Кирил Петков и Бойко Рашков, когато би трябвало да се гласоподава за имунитета на Борисов “, сподели още той.

Цветанов позволи, че ГЕРБ и ПП-ДБ може да са водили диалози и за локалните избори. „ Не изключвам опцията да има някъде и ротационно прекачване на кметове. Защото София, допускам, че Борисов към този момент е отписал, Пловдив също, във Варна ще се бори, само че това, което се случва сега с Иван Портних и с други фактори, които са помагали в изборния развой с тези 10 000 преференции, нещата наподобяват по напълно различен метод – би трябвало да се заложи на нещо чисто ново. И кметът на Бургас не съм сигурен дали изобщо ще се кандидатира, тъй като доколкото знам, неговата настройка е към този момент да не взе участие в локални избори, само че натискът от Борисов несъмнено ще бъде огромен “.

Политическа партия „ Републиканци за България “ ще се записва и ще взе участие в идния локален избор, съобщи още веднъж Цветанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР