Борислав ЦековБорислав Цеков, фейсбукОт гледище на конкретната политическа ситуация излъчването

...
Борислав ЦековБорислав Цеков, фейсбукОт гледище на конкретната политическа ситуация излъчването
Коментари Харесай

Пет преимущества на кандидатурата на Мария Габриел за премиер

 радев Борислав Цеков

Борислав Цеков, фейсбук

От становище на съответната политическа обстановка излъчването от ГЕРБ на кандидатурата за министър-председател на госпожа Мария Неделчева-Габриел, член на Европейската комисия, има някои значими стратегически и тактически прерогативи.

Ето ги в резюме:

Първо, в преносимите пясъци на фрагментирания парламент и при неналичието на естествен политически разговор сред първите две по бройка парламентарни групи, който да регистрира вота на гласоподавателите и политическите действителности, най-целесъобразна е точно сходна фигура – на европейски бюрократ, без блестящо партийно, идеологическо и лидерско наличие (което неизбежно основава разделяне!), само че в това време с потвърдена диалогичност, европейски престиж и политическа преданост към партията-победителка в изборите.

Второ, с кандидатурата на представителка на Европейската комисия, която има избрана поддръжка в Европейската национална партия и измежду брюкселската върхушка, господин Борисов значително обезврежда предстоящите пропагандни опити на ПП-ДБ и кръговете към тях, да етикетират вероятно държавно управление, управлявано от Мария Неделчева-Габриел и подкрепено от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, като „ държавно управление на мафията “, „ държавно управление „ Магнитски “ и прочие от типичните за тяхното политическо отцепничество глупотевини. Кой е „ мафията “ – Европейската комисия?! Кой е „ Магнитски “ – Европейската комисия? Моля?!

Трето, в случай че ПП-ДБ не поддържат такова държавно управление, те ще бъдат в губеща позиция, в това число поради това, че на фона на отворения метод и готовността за рационални взаимни отстъпки от страна на ГЕРБ, те ще показват (за следващ път) тотална политическа некомпетентност и дребнава партизанщина, като се пробват да попречат на превъзмогването на двугодишната политическа рецесия в България. Това ще се регистрира освен у нас, само че и от всеки безкористен външен наблюдаващ, което ще сложи тази групировка, изключително Политическа партия, в графата „ неблагонадеждни “.

Четвърто, България има потребност от държавно управление, определено от Парламента, което с изключение на всичко друго, се употребява и с доверието на нашите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО. Какво по-добро от държавно управление с ясна стратегия, управлявано от доскорошен член на Европейската комисия!

Пето, няма по-силна противоотрова против опитите за нахлуване на радикални прокремълски и анти-европейски обединения от вида на „ Възраждане “ от превъзмогването на политическото безвремие и пълноценното ръководство, което да стартира да взема решение действителните проблеми на България, в това число посредством инструментариума, който ни дава участието в двата най-могъщи стопански и военно-политически съюзи на планетата – Европейски Съюз и НАТО. Радикалните обединения се „ хранят “ от безвремие и обърканост. При обикновено ръководство, те нямат капацитет за значителен напредък, тъй като всъщност нямат никакви действителни и работещи решения на огромните проблеми и провокации, пред което е изправена страната.

Въобще, дотук добър ход на господин Борисов и ГЕРБ. Оттук насетне от политическия разсъдък и националната отговорност на останалите парламентарни групи ще зависи дали България най-накрая ще се оттласне от дъното, на което обитава през последните към този момент повече от две години.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР