Борислав Сарафов, заместник главен прокурор и ръководител на Националното следствие,

...
Борислав Сарафов, заместник главен прокурор и ръководител на Националното следствие,
Коментари Харесай

Сарафов проплака - Гешев му отмъщавал чрез ревизия, назначена от негов заместник

Борислав Сарафов, заместител основен прокурор и началник на Националното разследване, остро възразява против разпоредената проверка на активността му и декларира, че вижда в това напън поради изразената от него позиция във връзка с обвинител №1 Иван Гешев.

Отвореното писмо на Борислав Сарафов популяризира Българска телеграфна агенция, като позицията е с получател заместител основния прокурор Даниела Машева, която все още замества основния прокурор Иван Гешев в отпуск.

Назначената проверка е за интервала от началото на предходната годината до момента, а Сарафов е бил известен за нея в понеделник, излиза наяве от позицията. Ревизията обгръща активността на шефа на Национална следствена служба по административното и организационно управление на активността на Национална следствена служба и методическото управление на следователите от окръжните следствени отдели в окръжните прокуратури.

Директорът на Националното разследване вижда съвпадане на момента на проверката и на обществените офанзиви на Иван Гешев против него, той пита Даниела Машева сама ли е решила да я назначи или ѝ е било разпоредено от намиращия се по това време в отпуска обвинител №1. Пита също по този начин и какво е предизвикало проверка на работата му на шестата година от избирането му за шеф на Националната следствена работа, като в никакъв случай до този миг административната му активност не е представлявала интерес за управлението.

Припомняме, че Борислав Сарафов бе избран отново за втори мандат отпред на Националното разследване по предложение на основния прокурор Иван Гешев.

Борислав Сарафов декларира и че сега липсва естествена служебна връзка с Машева.

„ Очевидно става въпрос за неочаквана и тематична проверка, а не такава, залегнала в проекта за проверки на Прокуратура на Република България “, декларира Сарафов и пита дали има сигнали от магистрати и чиновници на Национална следствена служба за работата му като шеф на службата.

„ Разпоредената от Вас точно в този миг проверка оставя в мен дълбокото разбиране, че върху ми се упражнява неприемлив длъжностен напън поради изразената от мен кардинална позиция, очевидно засегнала мощно личността на господин Гешев. Считам за безусловно неприемливо да употребявате ресурсите на институцията за оправдаване на неговите дейности и в отбрана на персоналните му ползи. “

Борислав Сарафов прецизира, че няма никакви терзания за активността си като началник на Националната следствена работа, респективно и от констатациите на проверката. „ Напротив, надълбоко съм уверен, че Национална следствена служба е правилно и честно управлявана, само че паника в мен буди откритата преднамереност по отношение на момента, определен за такава инспекция. “

Също по този начин самата разпоредена проверка, съгласно Сарафов, ясно демонстрира на всички прокурори и следователи, а и на цялата общност, че „ господин Гешев е подготвен да употребява Вас и Прокуратурата на Република България като инструмент в опит да се разправи с неуместните му. “

Освен това, отново съгласно Сарафов, заместител основния прокурор Машева дължи отговори на всички сътрудници прокурори и следователи, а и на цялото българско общество.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР