Борислав Михайлов се завърна на президентския пост на БФС и

...
Борислав Михайлов се завърна на президентския пост на БФС и
Коментари Харесай

Борислав Михайлов: Връщам се, защото съм отговорен човек

Борислав Михайлов се завърна на президентския пост на БФС и по този метод удостовери спекулациите, които се ширеха в последния месец. Той изненадващо се появи на съвещанието на Изпълкома, за първи път от октомври 2019 година, когато разгласи желанието си да напусне поста. Сега Михайлов се завърна, с цел да каже, че отдръпва оставката си. Заедно с това стана ясно, че конгресът, плануван за 25 юни, се анулира. Такова било желанието на 353 клуба, които не желали предварителен конгрес и настояли Михайлов да остане. Затова конгрес ще има през февруари 2022 година и до тогава актуалният президент ще ръководи. Той излезе пред медиите, с цел да изложи претекстовете за завръщането си, само че премълча дали ще се кандидатира за нов мандат.

" Точно преди 558 дни бях тук. Тогава си подадох оставката по същите аргументи, по които съм и през днешния ден тук. Не е имало политически напън. Усещах напрежение на доста равнища към БФС. Имаше доста интриги и клюки, по тази причина, че надали не е една корумпирана среда. Оттеглих се, с цел да се работи умерено. По една или друга причина моите сътрудници не съумяха да свикат Конгрес. Починах си и съм подготвен за вас. Беше ви скучно без мен. Видях неточности в себе си и в общите решения с моите сътрудници. Дойдох, с цел да организираме постоянен конгрес другата година, с цел да има време сътрудниците да покажат концепциите. За всички ще бъде ясно, че следващата година ще има постоянен Конгрес и ще могат да се кандидатират. Оттеглих се, тъй като съм виновен човек и по същата причина се връщам. Не на последно място с поддръжката на сътрудниците ми от Изпълкома. В Областните зони са постъпили 353 молби от клубовете за поддръжка, с цел да може президентът, който е определен на Конгреса и да си довърши мандата. Не желаят да пътуват през юни хората, тъй като ги е боязън от пандемията. Затова съм тук. Връщам се да свърша тази работа, за която бях определен. Да оправдая доверието на хората. Щастлив съм, че сварвам БФС кристално чист след куп инспекции. Иначе не ми се видя нещо в БФС да се е подобрило организационно в мое неявяване. Футболът е директно отражение на това, което се случва в страната ", стартира Борислав Михайлов.

И по-късно изложи какво счита да прави през идващите към 10 месеца на власт. " Ще се постарая в идващите месеци да се стегнат редиците. Администрацията да вземем за пример. Трябва да се търсят нови хора. Да се търсят и нови спонсори. В последната година трябваше да има 21 милиона бюджет. Сега е 16 милиона, с пет по-малко. Трябва и да се ускори работата с УЕФА. Важното е, че се връщам с цялостни сили да работя за българския футбол.  Не ми се видя футболът да се е трансформирал, приказвам организационно. Първенството е забавно. За националния тим е ясно – всеки знае аргументите, само че не се работи. За тези седем месеца ще се стегнем и ще се опитаме да подобрим нещата. Не се тормозя от ново напрежение. Тук всеки безнаказано си говореше за корупция в българския футбол. Не може всички да ме харесват или всички да ме ненавиждат. Не може, който желае да застане на върха на футбола да няма рецензии към него. По-чести брифинги ще има, с цел да се схваща по-лесно всичко. БФС ще се пробва да работи за най-хубавите неща за футбола ни. Промених се доста. Много предатели има в тази страна. Най-неприятно е, когато и близки хора те предават. Но е казано - " Няма ненаказано положително ". Най-хубавото беше, че телефонът спря да ми звъни ", добави още президентът на БФС. Той изясни и, че има доверие в националния селекционер Ясен Петров:  " Познавам Ясен. Играли сме дружно. Няма никакви аргументи да не му имам вяра "

Михайлов разяснява и обявилите се към този момент претенденти за президент на БФС, в това число и Димитър Бербатов. Впрочем, някогашният нападател през вчерашния ден разгласи при издигането на кандидатурата си, че би било аморално Михайлов да се върне. " Бербатов не ми е в таргета. Пожелавам му триумф на идния конгрес следващата година. Това е позиция за която трябват две думи - едната стартира с " Д ", а другата - с " Т ". Бербатов да заповяда. Той би трябвало да убеди футболните хора в своите хрумвания. Нашият суверен са клубовете, те избират. Пожелавам му триумф ", сподели той.

Президентът добави, че ще бъде възобновен планът на Красимир Балъков за развиване на детско-юношеския футбол и школите. Той беше направен до момента в който Балъков бе селекционер на националния отбор, само че беше замразен с оставката му. Сега Михайлов ще търси финансиране за реализиране на тази идея.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР