Борислав Колев, обвинен за пране на над 53 милиона лева

...
Борислав Колев, обвинен за пране на над 53 милиона лева
Коментари Харесай

ШОК В СЪДА: Обвиняемият по аферата Хемус припадна в залата

Борислав Колев, упрекнат за пране на над 53 милиона лв. от строителството на лот 5 от автомагистрала „ Хемус”, припадна в правосъдната зала при четене на решението за това дали остава за непрекъснато в ареста.

Първата правосъдна инстанция - Софийският градски съд, предходната седмица наложи на Колев по-лека мярка – домакински арест. Днес обаче, при четене на решението от магистратите, в залата влязоха няколко чиновници на Съдебна защита. От съда обявиха, че има обосновано съмнение за авторство на действието, в което Колев е упрекнат. След това той припадна. Беше извикан доктор, а съвещанието беше прекратено.

Преди това от Прокуратурата обявиха, че са съгласни Колев да остане под домакински арест, тъй като брачната половинка му има съществени здравословни проблеми. Защитата пък изиска обвиненият да остане без мярка, тъй като „ обвиняването е неразбираемо и няма никакви доказателства за пране на пари ".

До изчитането на новата мярка не се стигна. Медицински лица изнесоха Колев на носилка, а юристът му Христо Ботев сподели само, че се надява той „ да оживее “.

По-рано пред съда Христо Ботев сподели, че Колев в никакъв случай не е отказвал да спомага на проверяващите, само че различен е въпросът какво са упованията за разкрития от него.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР