Борис Джонсън ще направи днес видеообръщение към украинския парламент като

...
Борис Джонсън ще направи днес видеообръщение към украинския парламент като
Коментари Харесай

Борис Джонсън с видеообръщение към украинския парламент

Борис Джонсън ще направи през днешния ден видеообръщение към украинския парламент като ще назова храбрата опозиция на украинците " най-хубавия им час ", цитирайки тирада на Чърчил от 1940 година. Освен това той ще обещае спомагателна военна помощ в размер на 300 милиона паунда.

Запис на речта на Борис Джонсън ще бъде излъчен, откакто още веднъж бе отворено английското посолство в Киев в символ на поддръжка за Украйна.

Подобно на Уинстън Чърчил в една от фамозните му речи през юни 1940 година след " Битката за Франция ", той ще си послужи с фамозната фраза " Най-добрият ви час ", с цел да опише украинската опозиция против съветската експанзия.

" Когато моята страна бе застрашена с настъпление през Втората международна война, нашият парламент, сходно на вашия, продължи да се среща и по време на спора, и английският народ сподели такова единение и решителност, които ще запомним като най-хубавия ни час по време на най-голяма заплаха ", се чака да каже Борис Джонсън.

Не символиката обаче е главното в речта на английския министър председател. Той ще разгласи 300 милиона паунда спомагателна военна помощ за Украйна.

Пакетът ще включва електронно бойно съоръжение, радарна система за засичане на противникови нападателни оръжия, GPS съоръжение за заглушаване и хиляди устройства за нощно виждане. Междувременно в последната сводка на министерството на защитата се споделя, че съветската военна машина е доста отслабена.

Въпреки удвоения бюджет за съветската защита за интервала 2005-2018 година и модернизирането на армията това не е разрешило на Русия да господства бойните дейности в Украйна, а неуспехите в стратегическото обмисляне и неговото използване на терен не са разрешили на Русия да трансформира численото си предимство в решаващо предимство, считат от министерството.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР