Борис Джонсън предупреди ЕС, че забраната за износа на ваксини

...
Борис Джонсън предупреди ЕС, че забраната за износа на ваксини
Коментари Харесай

Джонсън: Забраната за износ на ваксини може да нанесе „съществени вреди“

Борис Джонсън предизвести Европейски Съюз, че възбраната за износа на ваксини може да нанесе „ основни вреди “, откакто Европейската комисия съобщи, че е необходим по-твърд надзор във връзка на проблемите с Covid имунизацията на „ АстраЗенека “.

Джонсън сподели, че фирмите могат да стартират да влагат отвън Европейски Съюз, в случай че бъде наложена обсада на имунизациите и не изключи ответни дейности, макар че Лондон и Брюксел по-късно излязоха с общо изказване с спогодителен звук, че полемиките за взаимноприемливо решение не престават.

Кореспондентът на Би Би Си в Брюксел Катя Адлер съобщи тази заран, че тонът може и да е спогодителен преди, само че намирането на решение ще бъде мъчно.

А това значи, че има страни, които ще упорстват за възбрана за износа на ваксини, от което Англия може да пострада.

Европейските водачи са под напън да покажат на гласоподавателите си, че вземат ограничения както за доставяне с ваксини, по този начин и за ускорение на всеобщото имунизиране, с което сензитивно изостават от Англия, отбелязва кореспондентът на БНР в Лондон.

Запитан дали ще отвърне на удара Борис Джонсън съобщи, че не счита за рационално каквото и да е блокиране на ваксини и медикаменти, само че фирмите могат да си създадат изводите за бъдещите си вложения в страни, където могат да бъдат налагани такива забрани.

Говорител на английското държавно управление сподели, че всички се борят против един и същи зложелател и че имунизациите са резултат на интернационалните старания. Ето за какво Англия ще продължава да работи с европейските си сътрудници за триумфа на всеобщото имунизиране.

В изявление за Би Би Си еврокомисарят по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон настоя, че проблемите на блока не са с английското държавно управление, а с компанията „ АстраЗенека “. Той добави, че в действителност има напрежение, само че в случай че има бистрота, връзките ще се възстановяват.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР