Борис Джонсън подаде оставка като депутат тази вечер. В дълго,

...
Борис Джонсън подаде оставка като депутат тази вечер. В дълго,
Коментари Харесай

Борис Джонсън подаде оставка като депутат

Борис Джонсън подаде оставка като народен представител довечера. В дълго, трагично изказване за напускането на Народното събрание той сподели, че е „ комплициран и ужасяващ “, че е бил заставен да напусне.

Как се стигна до тук :

Джонсън беше упрекнат, че е подвел Народното събрание за празненства, проведени на Даунинг стрийт, до момента в който Обединеното кралство беше под рестриктивните мерки на COVID-19 по време на пандемията.

Показанията на някогашния английски министър председател продължиха повече от два часа

По време на чуване през март той сподели, че е подвел Народното събрание по отношение на „ Партигейт “ - само че настоя, че не е направил това съзнателно.

Бившият английски министър председател получи резултатите от следствието, ръководено от депутати от Комитета по привилегиите. В „ предупредително писмо “ от комисията са изложени рецензиите, които има намерение да насочи, и доказателства в тяхна поддръжка.

Той ще се изправи пред Комитета по привилегиите на Камарата на общините

Комитета би могъл да предложи отстраняването му от Камарата на общините за 10 дни или повече, което евентуално щеше да докара до гласоподаване за отзоваване му и възможни междинни избори в неговото място в западен Лондон.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР