Борис Бонев направи рязък завой от Спаси София“ към милионера

...
Борис Бонев направи рязък завой от Спаси София“ към милионера
Коментари Харесай

ПП-ДБ прецакаха Борис Бонев заради Васил Терзиев

Борис Бонев направи внезапен завой от „ Спаси София “ към милионера правоприемник на Държавна сигурност семейството Васил Терзиев от страна на управленията на Политическа партия и Демократична България за кандидат-кмет на София. Този факт провокира същинска война сред любимците.

 

Бонев, който на ставане и лягане подлага на критика направеното от подчинените на Фандъкова, бил съвсем 100% сигурен, че ще е избраникът на Кирил Петков и Асен Василев за кандидат-кмет на града с максимален бюджет от страната.

 

Василев обаче решил да даде късмет и на Васил Терзиев, който имал опция самичък да финансира акцията си с милионите зад тила си и да не натоварва бюджета на Политическа партия и съдружните им сътрудници от Демократична България.

Биографията му на сполучлив предприемач пък била повече от мечтаната от някогашния вицепремиер, разчитащ десните гласоподаватели да видят алтернативата на Фандъкова и ГЕРБ в лицето на магната.

 

Това изрично не се харесало на Бонев, който бил уверяван от месеци, че точно той ще е лицето на ПП-ДБ за столицата.

Разгневеният Бонев атакува косвено съперника си преди няколко дни със злостен пост в обществените мрежи.

 

„ Точно 200 дни остават до локалните избори, само че от претендентите ни новина, ни кост. Това обаче не е проблем. По принцип, в случай че през днешния ден започнеш да се учиш да програмираш след 200 дни можеш да си изпълнителен шеф на топ софтуерна компания “, написа Бонев от един от профилите си.

 

Той се опитал да притегли и последователите си от Демократична България, които още предходната година имаха запаси към кандидатурата на бизнес-ангела Терзиев, както го разказват от Политическа партия, с цел да му ударят рамо за номинацията наесен. 

 

Васил Терзиев е недолюбван от хората на Христо Иванов, защото десницата е на мнение, че столичани са скептици и няма да дадат вота си за милионер, който ще има повече задължения към компаниите си, в сравнение с към града им.

Отделно той е спряган за финансист на Политическа партия и мастит донор, а Демократична България не са получили и стотинка от милионите му в партийната си хазна.

 

Затова Борис Бонев се обърнал към екипа на Атанас Атанасов и Христо Иванов с вярата везните да надделеят в негова изгода наесен.

Друг претекст за несъгласието на Демократична България точно Терзиев да е номинацията в София е предишното на фамилията му.

 

Младият магнат е чист като сълза за актива на Политическа партия, само че Демократична България са възмутени от фамилната обремененост с Държавна сигурност. Дядото, на който е кръстен кандидат-кметът от Политическа партия, е бил началник в Държавна сигурност, татко му също е работил в репресивната милиция на тоталитарната страна.

 

От 1943 година дядото Васил Терзиев е началник-щаб на Втората пловдивска въстаническа оперативна зона. Представител е на зоната във Втора средногорска бригада „ Васил Левски “. След 09.09.1944 година влиза в структурите на Българската войска.

Между 1952 -1976 година е шеф на Трето ръководство – военно контраразузнаване.

От 19.09.1959 година е генерал-майор, а от 1971 до 1990 година е член  на Централната контролно-ревизионна комисия на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

 

Брат му Тодор Терзиев също е военачалник, бил е началник на IV Управление на Държавна сигурност, а по-късно и партиен секретар на Министерство на вътрешните работи. С декрет №2105 от 9.08.1982 година е почетен със званието Герой на социалистическия труд.

Награждаван е с ордените „ Георги Димитров “ (1972), Народна Република България 1, 2, 3 степен, „ 9 септември 1944 “, „ Народна независимост 1941-1944 “ и много други.

 

Бащата на кандидат-управника, Александър Терзиев пък е работил в Първо основно ръководство, възмутени са от десницата.

Тази биография дала на Демократична България задоволително претекстове за опълчване на желаната от Петков и Василев номинация, а Бонев имал коз, с който да се хване против издигнатия нов любимец, който го сменил в очите на водачите на Политическа партия. Те обаче на този стадий залагат на Терзиев, защото имат известни подозрения в компетентността на Бонев.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Борис Бонев Васил Терзиев христо иванов Атанас Атанасов Кирил Петков Асен Василев Йорданка Фандъкова ПП ДБ кмет София
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР