Борецът срещу статуквото Слави Трифонов миналата седмица тържествено обяви от

...
Борецът срещу статуквото Слави Трифонов миналата седмица тържествено обяви от
Коментари Харесай

Непосилната тежест на теглича и обратната тяга

" Борецът против статуквото " Слави Трифонов предходната седмица тържествено разгласи от почетното диванче, че си изтегля министрите и поставя завършек на мъката в това държавно управление. 
Така тегличът Слави прибави към наличните рецесии и още една - политическа. Разумно и национално отговорно! 
Глаголът  " тегля " има свойството да ни влачи да вземем за пример каруцата, а земното притегляне ни дърпа към центъра на Земята. Но тежестта  ни припомня също колко тъга има на тоя свят. Теглото  освен в грамове и килограми се мери и със сълзите на Моканина, примерно. Или както би споделил различен европейски публицист - това е " непостижимата тежест на битието ". 
От същият корен е и думата двигателна сила - тя се мери с конски сили и кончета на червени ферарита. 
Накъде обаче ни тегли Слави? 
Той твърди, че се възпалил по македонските въпроси и по тази причина разтурва държавното управление. Даде едно " изявление " по " Дарик ", в което или се караше на водещия, че го тегли в неверна посока, или крещеше обезверено МАКЕДОНИЯ, МАКЕДОНИЯ, МАКЕДОНИЯ! 
Македония е дума с висок прочувствен заряд и може да се употребява за всевъзможни напечени моменти. 
Оттегляйки поддръжката си за държавното управление, Слави на процедура образува нова парламентарна неформална коалиция, сходна на тази от последния мандат на ГЕРБ. Както Борисов управляваше с патриотите и негласната поддръжка на Движение за права и свободи, по този начин в този момент още по-негласно се оформя опозиционен фронт от Има Такъв Народ, ГЕРБ, " Възраждане " и Движение за права и свободи. Коалиция Диван-Чекмедже-Копейка-Сарай.
Тези на тип антагонистични политически сили се сплотиха да гътнат ръководителя на Народното събрание, след което ще гътнат и всичко останало, в случай че не съумеят да скалъпят един " експертен кабинет на националното избавление ". " Експертен, програмен, избавителен - както и да го нарекат, това е обичаната формула на Движение за права и свободи. 
Ако ли пък падне държавното управление, непосредствено се задейства противоположната двигателна сила,  връщаме се при положителния остарял някогашен военачалник Бойко Борисов и неговата чекмедже-политика. (Бивш военачалник е, тъй като в Министерство на вътрешните работи анулираха воинските звания.)
***
Обратна двигателна сила е термин от пожарникарското дело. Имаше и филм от 1991 с такова заглавие - " Обратна двигателна сила ". Филмът стартира с драматичен случай при пожар, провокиран от гърмеж на... газова тръба! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР