Бордът на директорите на Милан, който се събра в четвъртък

...
Бордът на директорите на Милан, който се събра в четвъртък
Коментари Харесай

Милан се похвали с рекордни приходи

Бордът на шефовете на Милан, който се събра в четвъртък под председателството на Паоло Скарони, утвърди консолидираните финансови доклади на групата за сезон 2023-24. За втора поредна година AC Milan завършва на облага: 4,1 млн. евро, след +6,1 млн. евро през сезон 2022-23 година

Финансовите доклади ще бъдат показани за утвърждение на събранието на акционерите в края на октомври, само че още в този момент вършат усещане рекордните доходи, които доближиха 457 млн. евро (+13% по отношение на 2022-23 г.).
 Ливърпул се прицели в звезда на Милан за заместител на Салах
Ливърпул се прицели в звезда на Милан за заместител на Салах

Ето детайлности

В цифрата е включена финансовата облага от продажбата на Сандро Тонали на Нюкасъл - най-значимата изходяща договорка на това ръководство, която се случи при започване на юли 2023 година

Приходите от комерсиалната сфера явно се усилват с влизането в действие на новите контракти със спонсора на фланелката Emirates и техническия спонсор Puma: всеки от тях носи сума, близка до 30 милиона евро на сезон.

От друга страна, приходите от телевизионни права и приходите от Уефа понижават: през 2022-23 година Милан доближи до полуфиналите на Шампионската лига, а през предишния сезон отпадна в групата и по-късно загуби на четвъртфиналите на Лига Европа.

От друга страна, футболният пазар донесе по-високи разноски, разследване от покупките от предишното лято: Чукуезе, Пулишич, Лофтус-Чийк, Рейндерс, Окафор, Муса. Инвестициите, направени през последните два пазарни прозореца, надвишават 100 млн.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР