Борбата с расизма в английския футбол отново излезе на дневен

...
Борбата с расизма в английския футбол отново излезе на дневен
Коментари Харесай

Отнемане на точки - предложението на Стърлинг за борба с расизма

Борбата с расизма в британския футбол още веднъж излезе на дневен ред след зачестилите случаи на обиди към играчи в последните месеци. Това докара до остра реакция от звездите във Висшата лига, както и Асоциацията на професионалните футболисти (PFA). Беше направена и самодейност за игнориране на обществените мрежи за 24 часа, озаглавена #Достатъчно.

Нападателят на " Манчестър сити " Рахим Стърлинг е измежду най-активните в битката с расизма по стадионите. Английският национал няколко пъти през сезона стана обект на такива обиди. Първо в европейската подготовка с Черна гора през март в Подгорица, а по-късно и в мача с " Челси " от Висшата лига.

Стърлинг даже предлага ограничения, които да бъдат взети и съгласно него ще донесат резултат.

" Аз предлагам да се лишават точки на оборите, в случай че техните почитатели наскърбяват играчите на расова основа. Парична санкция няма да се отрази по никакъв метод на богатите тимове, по тази причина би трябвало да се направи нещо, което в действителност да служи като наказване ", сподели Стърлинг в изявление за " Таймс ".

Според него на " Челси " би трябвало да бъдат отнети девет точки за обидите към него. Обидите към Стърлинг не бяха единственото нарушение на почитателите на сините. Клубът е разследван и поради сходни обиди в мач от Лига Европа, както и към Мохамед Салах от " Ливърпул " в обществените мрежи.

" Ако им лишават девет точки, това е доста. Така те няма да са в борбата за купата и призовите места и техните почитатели ще са им навредили. По този метод те ще са пострадали ", сподели още англйският национал.

Наскоро нападателят на " жителите " разгласи, че излизането от терена не е решение. " Така те печелят. По-добре да останеш и да вкараш гол ".

В началото на месеца президентът на УЕФА Александър Чеферин също се включи в апелите за по-активна битка с расизма. Той предложи съдиите да бъдат по-твърди и да приключват мачове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР