Борбата с домашното насилие е законодателен приоритет за коалицията Продължаваме

...
Борбата с домашното насилие е законодателен приоритет за коалицията Продължаваме
Коментари Харесай

Кирил Петков спомена домашното насилие сред приоритетите за НС

Борбата с домашното принуждение е законодателен приоритет за обединението " Продължаваме промяната - Демекратична " България. Това съобщи Кирил Петков от трибуната на Народното събрание при откриването на 49-ия парламент.

Всяка трета жена е жертва на принуждение и тази статистика се потвърждава безусловно всеки ден - настоя съпредседателят на Политическа партия " Продължаваме промяната " и даде обещание законодателна самодейност за разрешаване на от дълго време наболелите проблеми в активността на институциите и в нормативната уредба за битката с домашното принуждение.

На 15 март на събитие, проведено от Коалиция " Заедно против насилието ", участваха доста бъдещи народни представители от ПП-ДБ, които дадоха обещание, че Законопроектът за отбрана от домашно принуждение ще е измежду първите, които тяхната парламентарна група ще внесе за разглеждане в Народното събрание. На събитието участваха и народни представители от ГЕРБ-СДС, които също по този начин обявиха своята подготвеност да гледат такива промени в закона.


 Лена Бориславова въпреки всичко е в Народното събрание

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР