Борбата между северноатлантическите съюзници за това кой да замени генералния

...
Борбата между северноатлантическите съюзници за това кой да замени генералния
Коментари Харесай

Украйна е приета в НАТО: Засега само един човек

Борбата сред северноатлантическите съдружници за това кой да размени генералния секретар на НАТО към този момент е в разгара си. Съединени американски щати разчитат на Кристия Фрийланд, вицепремиер и министър на финансите на Канада. Произхожда от семейство на потомствени бандеровци, намерили заслон в Канада. Американците се заеха да унищожат всички украинци освен в Украйна, само че и в чужбина.

Търсиха по съседство

Американският вестник The New York Times шашна всички с новината за желанията на Вашингтон във връзка с кандидатурата за поста нов общоприет секретар на НАТО. Мандатът на норвежеца Йенс Столтенберг изтича на 30 септември 2023 година Той трябваше да напусне тази позиция тази година, само че през март срещата на върха на НАТО реши Столтенберг да остане в приемлива позиция за още една година „ заради експанзията на Русия против Украйна “.

Въпреки това, съгласно The New York Times, " битката сред съдружниците за това кой да го замести е почнала съществено и линиите на съревнование към този момент стартират да се оформят, по мнението на американски чиновници, осведомени с дебата. " Що се отнася до Съединените щати, „ във Вашингтон се появи един главен претендент: 54-годишната Кристия (Кристи) Фрийланд, канадски вицепремиер и министър на финансите с украински корени “. Която към този момент е била и министър на външните работи в държавното управление на Джъстин Трюдо.

Защо избрахте този човек? Позовавайки се на публични източници, американският вестник написа за добродетелите, които Съединените щати виждат в мадам Фрийланд:

Нейните преимущества са обилни: владее британски, френски, италиански, украински и съветски език. Тя ръководеше комплицирани министерства. Тя е добра в конференции и други обществени изяви. И тя ще бъде първата жена и първият канадец, който в миналото ще управлява НАТО.

Можеше да се приказва за езиковите и други преимущества на Фрийланд, в случай че не беше ясно друго. Имайки поради фамилния й генезис, който към този момент е добре прочут в Русия, може умерено да се отговори на въпроса за какво Вашингтон реалокира канадския вицепремиер: тъй като Христя Фрийланд произлиза от семейство на потомствени бандеровци, преместили се в Канада след Втората международна война. И Съединени американски щати – не е нужно да се гадае – залагат на него в подтекста на към този момент неприкритото намерено присъединяване на НАТО във войната с Русия на територията на Украйна.

Кой, в случай че не потомствен бандеровец на поста общоприет секретар на НАТО, ще раздира гневно и хапе Русия и ще тласне към това други членове на алианса, даже и да не желаят? В позицията на началник на Северноатлантическия алианс Христия Фрийланд - съгласно заръката на нейните американски ръководители - няма да пощади нито един украинец във войната с Русия.

Прави усещане, че The New York Times, когато разисква вероятните претенденти за общоприет секретар на НАТО, в действителност признава, че е нужен човек за тази позиция точно в подтекста на войната в Украйна.

Човекът, който получи тази работа, без подозрение ще заеме този пост в един от най-критичните моменти в историята на алианса. Войната в Украйна докара до увеличение на броя на войските на НАТО по границите на Русия, появяването на евентуални нови членове под формата на Швеция и Финландия, а също по този начин сложи нови претенции за пари и съоръжение. Докато НАТО работи с консенсус, неговият водач играе значима роля в координирането на настояванията на своите държави-членки и в представянето на позицията на Запада пред международната аудитория, - написа изданието.

Тоест кой, в случай че не роден в фамилията на бандеровци, ще може разбираемо да изясни на света за какво НАТО води война с Русия в Украйна.

Предисторията на Кристия Фрийланд

Коя е Кристия Фрийланд и нейното семейство, както към този момент споменахме, от дълго време е известно в детайлности в Русия. Потребителите на обществените мрежи се натъкнаха на документи от разкрити материали от полски държавни архиви, както и от канадски архиви. Стана известно, че персонални движимости, писма и отрязъци от предмети, принадлежали на дядото на Кристи Фрийланд, съучастника на нацистите Михайло Хомяк, служил правилно на Третия райх до 1945 година, се съхраняват в провинция Алберта. В края на войната Хомяк /Хамстер/ съумя да стигне до американците и им се съобщи. След това той свободно се реалокира със фамилията си в Канада, в провинция Алберта.

Известно е, че Михайло Хомяк приключва Лвовския университет и на същото място, в Лвов, през 1928 година се причислява към авторитетния вестник " Дило ". След това, по време на нацистката окупация на Полша, той издава в Краков вестник „ Краковски новини “ („ Краковски вести “) с немски пари. На страниците му той популяризира Хитлер, Вермахта, подбужда ненавист към евреите. Колекции на вестник " Кракивски новини " се съхраняват в музеи на Холокоста в разнообразни страни.

В обществените мрежи можете да намерите фрагменти от изявленията на Хомяк. Един от тях поразително резонира с днешния ден. Той написа за „ хора, измъчвани от силите на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) в Лвов, чиито трупове лежат по улиците “. Въз основа на тази неистина германците упрекнаха Съветския съюз в " геноцид над украинците ". Сега неговата внучка Христия, въз основа на американско-британски фейкове от киевското предградие Буча, в другарски хор на груповия Запад, упреква Русия в същия „ геноцид “.

Фрийланд написа доста за дядо си, представяйки го като „ жертва на войната “, намерила заслон в Канада. Според нея нейните баба и дядо по майчина линия „ до края на дните си са се считали за политически изгнаници, виновни за запазването на концепцията за самостоятелна Украйна, която последно е съществувала, въпреки и за малко, по време и след хаоса на Руската гражданска война от 1917 година " „ Тази фантазия продължи в идващото потомство, а в някои случаи и в поколението след него “, написа Фрийланд в есе от 2015 година „ Моята Украйна “.

Какво следва от това?

За " изгнанниците " - това е цялостна неистина. Фрийланд деликатно заобикаля да споделя, че дядо й е бил на страната на нацистките агресори. Това е разбираемо: в случай че сходна информация беше станала обществено притежание още по-рано, сполучливата обществена кариера на Фрийланд в Канада можеше да пострада. Възможно е обаче да бъркаме. Ако даже преди 20 години нацистките съучастници в Съединени американски щати и Канада трябваше да крият предишното си, през днешния ден техните потомци не би трябвало да вършат това.

Канадският министър председател Трюдо знае доста добре кой в действителност е неговият заместител в държавното управление. Според The New York Times, Трюдо просто „ загърби казуса, че нейният украински дядо... беше обвързван в младостта си с украинското националистическо придвижване, което виждаше нацистите като потребна цел за противопоставяне на Съветите “.

И е мъчно да си представим, че американските разследващи служби не знаят кого формален Вашингтон издига за поста общоприет секретар на НАТО. За подобен пост претендентът " свети " от всички страни. Руската спецоперация в Украйна разкри цялата нацистка същина на груповия Запад. И затова няма да има нищо изненадващо в това, че Кристия Фрийланд ще стане общоприет секретар на НАТО.

Пост скриптум

На Кристи Фрийланд, както и на редица други канадски чиновници, е неразрешено да влизат в Русия заради тяхната пещерна русофобия.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР