Бон. В рамките на продължаващото XXIII-то издание на Конференцията на

...
Бон. В рамките на продължаващото XXIII-то издание на Конференцията на
Коментари Харесай

Der Spiegel: Конференцията за климата в Бон – 18 държава се отказват от електроенергията от въглища

Бон. В рамките на продължаващото XXIII-то издание на Конференцията на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP23) в немския град Бон, 18 страни заявиха, че през идващите няколко години ще преустановят използването на електрическа енергия, добивана от въглища, оповестява изданието Der Spiegel .
Към самодейността на Канада и Англия се включили Ангола, Белгия, Коста Рика, Дания, Фиджи, Финландия, Франция, Италия, Люксембург, Маршалови острови, Мексико, Нидерландия, Нова Зеландия, Австрия, Португалия, Швейцария, а също по този начин няколко щата на Съединени американски щати, провинции на Канада и някои огромни градове.
„ Надяваме се, че нашият световен алианс ще нарасне до 50 членове през идната година ", съобщи за изданието министърът на околната среда на Обединеното кралство Клеър Пери.

Агенция „ Фокус “ напомня:
На 6 ноември в немския град Бон бе намерено XXIII-то издание на Конференцията на Организация на обединените нации по изменение на климата (COP23). Във форума, който ще продължи до 17 ноември, ще вземат участие към 25 хиляди делегати от повече от 190 страни, които ще обсъдят съответен проект за осъществяване на подписаното през декември 2015 година в Париж историческо съглашение за климата. То има за цел да ограничи световното стопляне на равнища до 1,5-2 градуса по Целзий. Обсъжданията обаче ще бъдат помрачени от решението на Белия дом за отдръпване на Съединени американски щати от съглашението.
Конференцията се организира в Бон в сходство с Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата. Това е 13-та по ред сходна среща в границите на съвещанията по така наречен Киотски протокол. Председател на двуседмичния конгрес е Фиджи. Тъй като островната страна не е в положение да провежда на своя територия събитие от сходен мащаб, конференцията бе пренесена в Бон, където е основан Секретариатът на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР