Бомба, заложена на път в Пакистан, уби днес най-малко петима

...
Бомба, заложена на път в Пакистан, уби днес най-малко петима
Коментари Харесай

Заложена от талибаните бомба уби петима полицаи, охранявали медици в Пакистан

Бомба, заложена на път в Пакистан, умъртви през днешния ден минимум петима служители на реда, охраняващи медицински служащи, натоварени с провеждането на имунизация против полиомиелит, съобщи ДПА, като се базира на представители на управляващите.

Отговорност за офанзивата поеха локалните талибани.

Нападението, осъществено тази заран в Северозападен Пакистан, е най-смъртоносното от години против финансираната от Организация на обединените нации имунизационна акция в страната.

Над 20 души, най-вече служители на реда, са били ранени при офанзивата в регион Баджаур покрай границата с Афганистан, заяви служителят на локалната полиция Карим Хан.

Пакистанските талибани, които са друга от афганистанските формация, поеха отговорност за нападението в известие за медиите. Те прецизираха, че задачата им е била полицейският патрул, а не медицинските служащи.

Проявите на принуждение от страна на ислямистките бунтовници зачестиха през последните месеци, предшестващи парламентарните избори, планувани за идващия месец, отбелязва ДПА. Атаките се усилиха изключително доста в граничещата с Афганистан северозападна пакистанска провинция Хайбер-Пахтунхва.

Медицинските екипи, които се занимават с имунизация на популацията против полиомиелит, както и охраняващите ги чиновници на силите за сигурност, постоянно стават цел за ислямистите, които считат, че акцията е скрит план от страна на Запада за дезинфекция на мюсюлманите, показва ДПА, представено от Българска телеграфна агенция.

Пакистан и Афганистан, които от години страдат от ислямистко принуждение, са измежду последните страни в света, където полиомиелитът към момента е ендемична болест.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР