Болниците в страната продължават да изнемогват в условията на епидемия.

...
Болниците в страната продължават да изнемогват в условията на епидемия.
Коментари Харесай

Родилни и интензивни отделения затварят заради болни лекари

Болниците в страната не престават да изнемогват в изискванията на зараза. Спират да работят значими звена в тях.

Отделението по акушерство и гинекология в МБАЛ - Ловеч прекрати активност, най-вероятно до 4 януари, заяви БНР. Причината са болни лекари. Още няколко отделения няма да работят, измежду тях и интензивното. Планира се то да отвори в понеделник. „ Родилки или пациентки с гинекологични болести и незабавни положения се насочват към университетската болница в Плевен “, съобщи прокуристът на болница доктор Атанас Атанасов. 

Временно не работи и COVID-отделенето в Елхово. Всички кревати в реанимацията на регионалната болница в Ямбол са заети, а локалният щаб реши да усили местата с 10. 

В Горна Оряховица пък стартира незабавен ремонт на кислородната централа. Тя била конфигурирана преди повече от половин век. „ Не покрива всички стаи, където са настанени пациенти с COVID-19. Освобождаваме още място, с цел да се сложат още бутилки, да няма усложнения през цялото денонощие. Ще има по-големи резервоари за О2, под по-високо налягане, с цел да не се получават неравномерни промени в налягането “, съобщи шефът на болничното заведение Иван Иванов. Ремонтът нямало да попречи на пациентите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР