Болниците в малките населени места имат нужда от повече млади

...
Болниците в малките населени места имат нужда от повече млади
Коментари Харесай

Д-р Абдулах Заргар: Болниците в малките селища имат нужда от повече млади лекари

Болниците в дребните обитаеми места имат потребност от повече млади лекари, споделя някогашният шеф на лечебното заведение в Исперих доктор Абдулах Заргар. Историята му, обвързвана с приемането на българско поданство, трогна цяла България. Д-р Заргар е роден в Иран, само че преди близо 20 години избира да остане в България.

„ Урокът е явен - че би трябвало да сме дружно, да се борим дружно “, споделя година след началото на Covid рецесията лекар Абдулах Заргар и добавя:

„ Вторият урок, който е доста скъп, е, че хората схванаха, че нашето опазване на здравето не е чак толкоз зле, ние можем да се оправим и този урок е, че не би трябвало да подценим нашите сили, просто би трябвало да ги активизираме и да оказваме помощ “.

За оправянето с вируса доктор Заргар счита, че единственият късмет е имунизацията, като най-голямо достижение на медицината ".

При третата вълна на ковид болничното заведение в Исперих, която разполага със 110 кревати, се оправя по-добре.

„ Естествено, за нас е мъчно. Много от личния състав са имунизирани. Това хубаво ги пази и също така някои от тях към този момент са  прекарали “.

Както и в други лечебни заведения в дребните обитаеми места, по този начин и в Исперих дефицитът на фрагменти остава главен проблем.

„ Дано по този начин да стане, че малко по-млади хора вместо да вървят по чужбина да дойдат в дребните места да работят. При нас никак не е зле “.

Затова лекар Абдулах Заргар е избрал за собствен дом България. Вече 18 години е доктор у нас..

„ За мене най-ценното е благодарността от народа. Когато пристигна моментът, те всички застанаха зад мен “.

Защото лекар Сердар умее да печели благосклонностите на хората, които лекува. Хиляди пациенти поддържаха обичаният си ортопед и събраха подписка в поддръжка на българското му поданство.

„ Такава полезност в никакъв случай и на никое място по света не съм получавал “, споделя той.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР