Болниците в Бургаска област се задъхват заради изчерпване на леглата

...
Болниците в Бургаска област се задъхват заради изчерпване на леглата
Коментари Харесай

Изродиха близнаци в 8-ия месец, майката се бори с коронавирус

Болниците в Бургаска област се задъхват поради привършване на леглата в COVID-отделенията. Това става на фона на плавното увеличение на броя им от началото на седмицата във всички лечебни заведения в региона. Междувременно, в Бургас близнаци бяха изродени в 8-ия месец, откакто майката беше сложена в медикаментозна кома поради ковид, съобщи.

Вирусът умъртвил 36-годишният й брачен партньор, а 31-годишната родилка е интубирана и е в реанимацията на УМБАЛ Бургас. Семейство е от Сунгурларе.

" Тя първо е призната в Инфекциозно поделение. Състоянието ѝ беше релативно устойчиво. Тя обаче има съпътстващи болести. Съпругът ѝ пристигна от Белодробната болница, неговото положение се беше влошило бързо, признат е в реанимация, само че той е умрял ", сподели зам.-директорът на болничното заведение доктор Светлозар Георгиев

Наложило се е по неотложност децата да бъдат извадени на бял свят. Недоносените момченца нямат ковид.

" Колегите са направили един героизъм, без да губят време. Преценили са, че в обстановката би трябвало да се даде късмет за живот на децата. Предприели са незабавно секцио. Двете деца са в " Неонатология " и се поставят интензивни грижи. Състоянието им е устойчиво ", сподели още доктор Георгиев.

От тази заран майката към този момент е на непринудено дишане.

" Да се надяваме, че това ще продължи. Иначе това е една огромна фамилна и обществена покруса ", уточни доктор Георгиев.

На този декор в Спешното приемно поделение работата е извънредно сериозна, такава е била и миналото денонощие поради напор от пациенти с ковид. Голяма част от тях са приети в болница.

" Наистина е много с напрежение, натискът от пациенти с ковид се усили. За последното денонощие са минали 43-ма души, от които 27 са приети в болница. Ние към този момент имаме логаритъм за държание, по тази причина много по-стегнато се прави триажът и приемът на пациентите ", уточни Началникът на Спешното поделение в МБАЛ-Бургас доктор Здравка Инджова.

Зам.-директорът на МБАЛ - Бургас изясни още, че обстановката е динамична.

" От през вчерашния ден има заповед от шефа на РЗИ за увеличение на леглата. В момента имаме пет отделения за хора с инфекцията ", добави той.

Д-р Георгиев осведоми, че за деца са отделени повече кревати - 10, само че поради натиска на пациентите, една част от тях са заети. " Пазим четири деца в действителност за деца ", добави той.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР