Болниците осезаемо ще усетят изменението с проектoбюджетa на Националната здравноосигурителна

...
Болниците осезаемо ще усетят изменението с проектoбюджетa на Националната здравноосигурителна
Коментари Харесай

Министър Меджидиев: Болниците ще усетят промяната с новия бюджет

Болниците осезаемо ще усетят изменението с проектoбюджетa на Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ за 2023 година , който ще е с над 582 милиона лв. повече спрямо миналата година. Това е една сериозна стъпка, която успяхме да осъществяваме с общите старания сред екипа на здравното министерство и Надзорния съвет на НЗОК, съобщи отрасловият министър доктор Асен Меджидиев по време на Националното работно заседание за обмяна на положителни практики в ръководството на лечебни заведения за болнична помощ в курорт „ Албена “.

Тази помощ ще спомогне за повишение на ниско остойностените детските пътеки, пътеките на вътрешни заболявания, в хирургичната област и други, добави той. По думите му, след извоюването на държавно финансиране на регионалните лечебни заведения, това е второто най-значимо достижение по време на неговия мандат.

„ Здравеопазването е една от най-големите структури в страната и от него зависи нашата национална сигурност. А нашата задача е с бързи стъпки да се върнем в елита на обществото, тъй като най-голямата премия за един доктор, е благодарността на пациентите “, съобщи министър Меджидиев.

В умозаключение той благодари на лекарската общественост , в името на която е поел тази отговорност преди 9 месеца, за оказаните поддръжка и подпомагане: „ Аз съм един от Вас и преди да съм министър на опазването на здравето, аз съм доктор. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР