Болницата в Ямбол получи поредната доза обещания за средства от

...
Болницата в Ямбол получи поредната доза обещания за средства от
Коментари Харесай

Борисов пак обещава милиони за болницата в Ямбол

Болницата в Ямбол получи следващата доза обещания за средства от бюджета и нова постройка. Премиерът Бойко Борисов даде обещание през днешния ден, че държавното управление ще отпусне 27 млн. лв. за дотъкмяване на постройката и това щяло да бъде гласувано още на утрешното съвещание на кабинета. Заедно със здравния и финансовия министър той инспектира издигнатата преди 40 години, само че незавършена постройка на болничното заведение в Ямбол.
Борисов, който към този момент трети мандат дава обещание пари за болничното заведение, бе доста сюрпризиран от неприятните условия, при коитосе лекуват болните. Той не знаел и за това, че от години болните се придвижват на ръце, тъй като в постройката няма работещ асаньсор.
Премиерът комфортно пропусна в коментара си пред публицистите фактът, че още през 2015 година тогавашният здравен министър Петър Москов разгласи, че новата постройка ще е подготвена за година и половина. И даде обещание 9 млн. лв. за строителни действия и съоръжение.
Още по-рано, по време на първия кабинет " Борисов ", имаше заричане новата болница да влезе в експлотация през 2014 година. След като нищо не се случва, следват нови обещания, отново без покритие. А през 2017-а, още веднъж предизборно, Борисов разгласи, че ще отпусне 12 млн. за доизграждането на новата постройка.

Фактите напомни депутатът от Българска социалистическа партия Кристиан Вигенин, който е определен от Ямбол. Освен, че прогрес по градежа няма, а парите потъват незнайно къде, преди половин година Общинският съвет в Ямбол отхвърли предлагането на Българска социалистическа партия в бюджета за 2019-а да бъдат вкарани като целеви разноски обещаните 12 млн. от здравното министерство.
Днес Борисов еднолично дава обещание 27 млн. лева за доизграждане на новата болница, като срокът отново е една година и половина. Вигенин дефинира дейностите на ГЕРБ и премиера само като избирателен пиар. Трябваше ли Цветан Цветанов да си купи апартамент с персонален асансьор, с цел да получат най-сетне ямболци болница с асансьор, попита риторично Вигенин.
Многопрофилната болница “Св Пантелеймон “ в Ямбол обслужва население от над 60 хиляди души. Строена е на павилионен принцип и 29-те й отделения се обитават в 17 обособени здания, строени сред 1912 година и 1980 година.
През 70-те години на предишния век стартира строителството на нова постройка за болничното заведение, която и досега е назавършена. През 2013 година ремонтът е обновен, дограмата е заменена, само че болничното заведение остава незавършена, а нужните суми за довършването й непрекъснато набъбват.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР