Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана. Според зам.-кмета

...
Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана. Според зам.-кмета
Коментари Харесай

Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана

Болницата в Нова Загора може да бъде приватизирана. Според зам.-кмета по опазване на здравето Ивайло Енев раздържавяването няма да лиши 40 хиляди живеещи в региона от опазване на здравето, а ще им подсигурява качествено такова. Той разяснява, че лечебното заведение е в доста тежко финансово положение и от години работи на загуба, съобщи БТВ.

Д-р Сергей Радилов даде образец с сполучливата приватизация на поликлиника в града през 2002 година по думите му се тормози от решението, само че не повече от това нищо да не се промени в лечебното заведение.

Днес пред болничното заведение се бяха събрали общинари и хора недоволни от концепцията. Сашо Боев изрази несъгласието си с това, че общината не може да оздрави болничното заведение и добави, е бюджетът на Нова Загора е 30 млн. лева Общинският консултант от Българска социалистическа партия Димитър Бънов разяснява, че решението е взето на крайник, без причини и без публично разискване.

Зам-кметът посочи, че има деклариран инвеститорски интерес, а законът за следприватизационен надзор подсигурява, е активността на болничното заведение ще се резервира и след раздържавяването. Събралите се жители прибавих,а че не са съгласни и желаят болничното заведение да се резервира.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР