Болницата Бетел в Берлин. Много от лекарите там са виждали

...
Болницата Бетел в Берлин. Много от лекарите там са виждали
Коментари Харесай

В Германия някои лекари и болногледачи не искат да се ваксинират. Защо?

Болницата " Бетел " в Берлин. Много от лекарите там са виждали какъв брой тежко протича от време на време COVID-19. Би могло да се допуска, че работещите там всеобщо ще желаят да се имунизират, само че картината е по-различна. Болногледачката Вивиен Кохман е един от образците за това. Като майка на малко дете тя от месеци педантично съблюдава всички ограничения за хигиена и контакти, само че във връзка с имунизацията счита да изчака.

Едва към 50% от болногледачите ще се имунизират

" Със сигурност няма да съм първа на опашката за имунизиране. В това отношение съм прекомерно внимателна и ненапълно изпълнена със боязън, тъй като си мисля, че имунизацията е още доста нова, с цел да я считаме за изцяло сигурна. Често казано, съм много обезпокоена. Такива са персоналните ми чувства ", споделя болногледачката. Вивиен Кохман обаче никога не е съперник на имунизациите. Тя самата е ваксинирана против доста заболявания. Затова се надява, че до края на годината ще има повече изясненост по отношение на имунизациите и повече информации за възможните опасности.

Експертите регистрират, че този песимизъм не е необичайност измежду медицинския личен състав. Анкета, извършена от Германското сдружение на интернистите от интензивната и незабавна медицина (DGIIN), извършено през декември 2020, демонстрира, че единствено към 50% от болногледачите считат да се имунизират. В същото време доста болшинство от интервюираните споделят, че имунизацията е доста значима за преодоляването на пандемията.

По думите на Бернд Мойрер, президент на Сдружението на институциите за обществени услуги, споделя: " В някои от нашите домове се имунизират 100% от чиновниците, има обаче и други, където две трети от личния състав отхвърлят да се имунизират ". Сходни наблюдения показа преди време и здравният министър Шпан, който сподели, че в някои старешки домове има към този момент 80% имунизирани измежду личния състав, а в други едвам 20%.

Ето за какво не желаят да се имунизират

Здравният специалист на немското държавно управление Карл Лаутербах, който е епидемиолог, допуска, че мнозина от лекарите и останалия медицински личен състав се предоверяват на отбраната от защитните си дрехи, а вероятно и не считат, че спадат към най-рисковата възрастова група.

Анкетата от декември демонстрира обаче, че запасите на медиците се дължат по-скоро на неясноти по отношение на дълготрайните последствия и възможните странични резултати от имунизациите. Някои от дамите в клиниките да вземем за пример се притеснят, че имунизацията би могла да се отрази неподходящо на по-късна бременност. Бернд Мойрер акцентира и различен мотив: даже и да се имунизират болногледачите, отново ще са длъжни да носят защитни маски, по тази причина имунизацията за тях на процедура не носи огромни облекчения. А и към момента не е ясно дали имунизирани хора могат да заразяват останалите.

Друг мотив акцентира болногледач в провинция Бранденбург, поискал анонимност. Той самият към този момент е имунизиран с първата доза от препарата на BioNTech/Pfizer и споделя: " Тази ваксина защищава от зараза с ковид, само че главният ѝ резултат е, че осуетява COVID-19. Предполагам, че има хора, които избират да изчакат появяването на други ваксини. " В неговото обграждане всички колежки и сътрудници към този момент се били ваксинирали, прибавя болногледачът. " През последните месеци неведнъж видяхме какъв брой тежки провали може да нанесе вирусът. " Той въпреки всичко счита, че доста от лекарите и медицинският личен състав към този момент са прекарали инфекцията и са построили антитела, заради което най-малко към този момент не им е нужна имунизация.

Автор: Йенс Турау
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР