Болница в Бостън отказа извършването на сърдечна трансплантация на пациент,

...
Болница в Бостън отказа извършването на сърдечна трансплантация на пациент,
Коментари Харесай

Болница в Бостън отказа трансплантация на сърце на пациент, който не желае да се ваксинира срещу COVID

Болница в Бостън отхвърли осъществяването на сърдечна трансплантация на пациент, който не желае да се имунизира против COVID-19, заяви CBS Boston.

31-годишният Ди Джей Фъргюсън се бори за живота си в болничното заведение Brigham and Women’s и обезверено се нуждае от сърдечна трансплантация. Баща му Дейвид Фъргюсън приказва буйно от името на сина си, който, сподели той пред CBS Бостън, „ е стигнал до ръба на смъртта“.

Семейството на пациента, че той е бил при започване на листата за трансплантация, само че болничната политика гласи, че той към този момент не дава отговор на изискванията, тъй като не е получил имунизация.

А Дейвид Фъргюсън споделя, че синът му просто няма да го направи.

„ Това е някак срещу главните му правила – той не има вяра в това “, споделя Дейвид Фъргюсън. „ Това е политика, която те ползват и защото той няма да получи имунизацията, те го извадиха от листата за сърдечна трансплантация“.

От болница Brigham and Women’s разпространиха изказване, в което се споделя: „ Както при доста други стратегии за трансплантация в Съединените щати – имунизацията против COVID-19 е една от няколкото ваксини, нужни за претендентите за трансплантация в системата на Mass General Brigham, с цел да се сътвори най-хубавият късмет за сполучлива интервенция, а също и за оцеляване на пациента след трансплантация.“

Д-р Артър Каплан, началник на Медицинска нравственос в Медицинския факултет на NYU Grossman, изяснява, че имунизирането е належащо за този вид процедури.

„ При всяка трансплантация, бъбрек, сърце каквото и да е, имунната ви система е изключена “, сподели Каплан. „ Грипът може да ви убие, настинката може да ви убие, Коронавирус може да ви убие. Органите са нищожни, ние няма да ги разпределим на някой, който има слаб късмет да живее, когато други, които са имунизирани, имат по-голям късмет след… интервенция за оцеляване.“

Ди Джей е татко на две деца с трето дете на път. Семейството му споделя, че не са сигурни какво считат да вършат. Обмислят да го трансферират в друга болница, само че той може да е прекомерно слаб, с цел да бъде изместен.

„ Агресивно преследваме всички варианти, само че времето ни изтича “, сподели Дейвид Фъргюсън.

И до момента в който фамилията споделя, че Ди Джей е получил страхотни грижи от лекари и медицински сестри в Brigham and Women’s, те просто не са съгласни с политиката за имунизация против Коронавирус при трансплантация на сърце.

„ Мисля, че моето момче се бори много самоуверено и има честност и правила, в които в действителност има вяра и това ме кара да го почитам още повече “, сподели Дейвид Фъргюсън.

Ето за какво фамилията стои до него и се надява на най-хубавото. „Това е неговото тяло. Това е негов избор“, добави Фъргюсън.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР