Болница Надежда“ стартира благотворителната кампания Запази надежда“. Инициативната се провежда

...
Болница Надежда“ стартира благотворителната кампания Запази надежда“. Инициативната се провежда
Коментари Харесай

Д-р Димитър Цветков: След 37-ата година на жената, шансовете за бременност значително намаляват

Болница „ Надежда “ започва благотворителната акция „ Запази вяра “. Инициативната се организира за втора поредна година и обеднява тематики с изключителна значителност за женското здраве. В рамките на акцията ще бъдат извършени 100 безвъзмездни оценки на яйчников запас.
Специалистите следят т ревожна наклонност във връзка с преждевременното привършване на яйчниковия запас . В последните години, това се случва все по-често на дами в млада възраст.
След 37-ата година на дамата, прогресивно понижава качеството на яйцеклетката и яйчниковия запас. След 43-тата, 44-тата, 45-тата година на пациентките стремглаво понижава и съвсем нямаме естествени яйцеклетки, а оттова надлежно сполучлива бременност с живо и крепко дете “, сподели в студиото на радио София акушер-гинекологът доктор Димитър Цветков от болница „ Надежда “.
По време на акцията, през месец октомври ще бъдат наранени и тематиките за предварителната защита, диагностиката и лекуването на рака на гърдата , както и повишението на качеството на живот на дамите по време и след онкологично лекуване.
По отношение на имунизацията против Covid-19 при бременни и плануващи бременност дами , доктор Цветков изясни, че това е изключено, единствено в случай че дамата има противопоказания. Във всички останали случаи, той предложи ваксиниране против вируса. След слагане на ваксина , доктор Цветков изясни, че е добре да се изчака сред 15 и 30 дни преди дамата да стартира с репродуктивни процедури. Целта е да бъде построен цялостен имунитет против ковид. Ако стане непринудено зачеване, това не е индикация за спиране на бременност, даже в противен случай, защото бременната жена ще бъде предпазена, разяснява акушер-гинекологът.
Подробности можете да чуете в звуковия файл
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР