Болна адвокатка отложи решението на Апелативния съд в София за

...
Болна адвокатка отложи решението на Апелативния съд в София за
Коментари Харесай

Искат отвод на съдията по мярката на шефката на Митниците

Болна адвокатка отсрочи решението на Апелативния съд в София за оставането на някогашната шефка на Агенция " Митници " Петя Банкова в ареста. В правосъдната зала през днешния ден брачният партньор на Банкова Делян Тенев съобщи, че юрист Аделина Натина е болна и показа болничен лист с днешна дата, в действие до 15 април, заяви Българска телеграфна агенция.

По думи на ръководителя на правосъдния състав Галя Георгиева са постъпили нови материали по делото. Натина декларирала пред чиновник на съда по-рано през днешния ден, че ще пристигна да чете материали и не е споделила, че е болна. Адвокатката ще бъде санкционирана с 500 лв., тъй като не е уведомила в точния момент съда и не е ясно дали положението ѝ разрешава да се яви в залата.

Припомняме, че Петя Банкова, Стефан Димитров, Марин Димитров и Никола Николов (известен с прякора Паскал) в проведена незаконна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. На 6 април на ексшефката на Митниците и Стефан Димитров неотклонение " задържане под стража ". Преди гледането на ограниченията им в " Пирогов ". Т. нар. Паскал пък към момента се търси.

Адвокатът на Стефан Димитров Ивайло Найденов изиска отказ на арбитър Галя Георгиева поради изявление пред парламентарната комисия " Нотариуса ". Защитникът цитира нейни думи: " Министерство на вътрешните работи и прокуратурата са над всичко. "

Според юриста над всичко е единствено законът. Той недоумява по какъв начин се е паднало навръх арбитър Георгиева гледането на мярката за неотклонение, въпреки че нямал нищо персонално против нея. Тя обаче разгласи, че е споделила друго пред комисията и отхвърли да си направи отказ.

Пред публицисти Найденов съобщи, че измежду разпитаните случая има някогашни основни секретари на Министерство на вътрешните работи и някогашни заместник-министри. Вътрешният министър Калин Стоянов също бил разпитан. Попитан дали името на Асен Василев се среща в данните от разпитите, Найденов отговори: " Може би. "

Във връзка с отлагането на гледането на мярката за неотклонение той иронично разяснява, че арбитър Георгиева се превъзбудила, че й изискал отказ и вметна " Ние не си избираме съдии. "

Интересно му е по какъв начин във вторник медия схванала, че Галя Георгиева ще гледа мярката. Ивайло Найденов схванал през днешния ден, че тя е избрана за арбитър - докладчик. " Това нагнетяване и това политизиране, съгласно мен, на делото не е положително за решаването му всъщност ", сподели още бранителят на Стефан Димитров.

Той разяснява и , които пусна уеб сайтът " Афера.бг ". На фотосите се виждат пачките с пари, за които се твърди, че са открити в къщата на Стефан Димитров. На разнообразни фотоси се виждат с изключение на досегашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев и Стефан Димитров, също и някогашният вътрешен министър Бойко Рашко ексминистърът на туризма от ГЕРБ Николина Ангелкова. Адвокат Найденов посочи, че произходът на въпросните пари ще бъде потвърден. Необходимото щяло да бъде обяснено пред проверяващия контрольор от Комисията за противопоставяне на корупцията, а Стефан Димитров щял да изясни какви са били взаимоотношенията му с Калин Стоянов и Живко Коцев.

" По делото към момента има разпит на очевидец с загадка идентичност, който твърди, че познава Калин Стоянов и Живко Коцев, само че съгласно нас е Живко Коцев " , сподели още юристът. Запитан чий е домът с разхвърляни по пода пачки евро банкноти и чие е пуделчето, което също се вижда на фотосите, той отговори иронично: " Пудела, ще би трябвало да му се назначи експертиза, по всяка възможност - дали този пудел е еднакъв с един различен пудел. "

Адв. Найденов съобщи също, че фотосите са изтекли от експертната информация, от телефони, които са конфискувани по делото. От кой телефон не мога да ви кажа. Ако са извадени по реда на Наказателно-процесуален кодекс тези фотоси би трябвало да са вътре, в кориците на делото и единствено с позволение на прокурор би трябвало да бъдат предоставени на медиите, уточни той.
 Атанас Атанасов пита къде са доказателства за контрабанда
Атанас Атанасов пита къде са доказателства за контрабанда

Живко Коцев не е взел участие в незаконна активност, уверен е Атанасов
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР