Боливия обяви най-голямото откритие на природен газ от 2005 г.

...
Боливия обяви най-голямото откритие на природен газ от 2005 г.
Коментари Харесай

На фона на недостиг на гориво и свиване на валутните резерви, Боливия откри може би най-голямото находище на природен газ от 2005 г.

Боливия разгласи най-голямото изобретение на природен газ от 2005 година Това е най-голямото находище на природен газ в Южноамериканската страна от близо две десетилетия в Mayaya Centro X1, което се прави оценка на 1,7 трилиона кубически фута газ.

Държавната петролна и газова компания на Боливия YPFB откри солидното находище на природен газ, което е най-голямото сходно находище от близо две десетилетия и може да се трансформира в третото по величина находище в страната.

Това носи вяра за Боливия да се отърве от рецесията с дефицита на гориво, както и валутната рецесия, както и да възвърне позицията си на главен експортьор на природен газ. Инвестицията от 50 милиона $ в плана за сондаж се счита за забележителна стъпка към икономическо възобновяване и нова епоха в производството на петрол и газ в Боливия, предава Oilprice.

Откритието в находището на природен газ Mayaya Centro X1 се прави оценка на 1,7 трилиона кубични фута съгласно изказване на президента на Боливия Луис Алберто Арсе Катакора. Това е най-голямото изобретение в страната от 2005 година насам, добави президентът.

През последните години Боливия означи бърз спад в производството на природен газ на фона на опитите за намиране на нови запаси. В момента страната се бори с рецесия с дефицит на гориво и стесняване на валутните запаси.

От десетте най-големи производители на природен газ в света в миналото, Боливия се трансформира в чист вносител на нефт и газ. Според предизвестие от 2023 година на Боливийския институт за външна търговия страната се е трансформирала в чист вносител на въглеводороди.
 Русия си събира мрачен флот от кораби за доставки на втечен природен газ
Русия си събира мрачен флот от кораби за доставки на втечен природен газ

Неизвестни компании за мореплаване, опериращи от зоната за свободна търговия на Дубай, са поели благосъстоятелност върху минимум осем кораба през последните три месеца

Последните статистически данни демонстрират, че Боливия е похарчила 2,9 милиарда $ за импорт на дизелово гориво, до момента в който приходите от експорт на природен газ са били единствено 2 милиарда $.

И властта е разтърсена, откакто президентът Арсе беше цел на несполучлив прелом предишния месец, като военните се пробваха да открият надзор над президентския замък.

Сондажите в Mayaya Centro X1 започнаха през ноември 2022 година Тестовете в кладенеца потвърдиха съществуването на газ и течности в междинните и долните формирания Копакабана и Томачи.

Арсе изрази очаквания, че Боливия може да резервира статута си на огромен експортьор на природен газ и да навлезе в нова епоха на произвеждане на петрол и газ.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР