Болезненото усещане в гърдите много често се появява преди менструалния

...
Болезненото усещане в гърдите много често се появява преди менструалния
Коментари Харесай

Хранене и хранителни добавки при болезнени гърди

Болезненото чувство в гърдите доста постоянно се появява преди менструалния цикъл. За благополучие има способи да повлияем болката и те не са по никакъв начин комплицирани. Достатъчно е да стартираме да се храним по-здравословно и да одобряваме някои избрани хранителни добавки.

Тъй като мъчителното чувство се дължи на съмнения в хормоните преди менструация, би трябвало да открием хранителни артикули, които ще допринесат за хормоналното ни равновесие. Сред тези храни са соята и всички соеви артикули. Използвайте соево мляко като сурогат на класическото прясно мляко.

Вместо сирене похапвайте тофу. Когато ви се яде нещо сладичко, се поглезете със соеви кремчета. Понамалете количеството на саламите и ги заменете със соеви хапки, кюфтенца или наденички. Разбира се, не трябва да прекалявате със соята и соевите артикули, тъй като и свръхупотребата не е от огромна изгода.

Включете в менюто си повече плодове, зеленчуци и зърнени храни. С ненаситност приемайте зеле, кейл, круши, царевица, авокадо, ленено семе, нахут, бадеми, орехи, леща, фасул.

Ако въпреки всичко ви се похапва храна от скотски генезис, позволете си риба, и най-много по-тлъста /като сьомгата и пъстървата/. Подправяйте храната си с подправки като куркума, джоджен, чесън, джинджифил, сминдух.

 Хранене и хранителни добавки при мъчителни гърди

Ако обичате чай, можете да потушите болката и като приемате запарка от корен на глухарче. Залейте една торбичка от чая с 200 мл вряща вода. Изчакайте сместа да се охлади и я изпийте на дребни глътки. Пийте чая преди хранене, два пъти на ден.

Овладейте състояние и благодарение на хранителни добавки. Търсете такива, които са богати на витамин Е, витамин В6, омега-3 мастни киселини.

За да бъде резултатът по-бърз, се сбогувайте с нездравословните си привички. Ако сте сте измежду буйните фенове на кафето, цигарите и алкохола, намалете използването им или я спрете напълно.

Същевременно приемайте повече вода и течности и спортувайте повече.

Обърнете внимание и на бельото си. Потърсете си състезателен или медицински сутиен и избягвайте да носите такива, които притискат гърдите ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР