Болести, лекари, рецепти, лекарства, химия, аптеки. Това най-често е затвореният

...
Болести, лекари, рецепти, лекарства, химия, аптеки. Това най-често е затвореният
Коментари Харесай

Когато лекува Природата | 10 натурални антибиотика

Болести, лекари, предписания, медикаменти, химия, аптеки. Това най-често е затвореният кръг на актуалното лекуване. Доколко ефикасно е то и има ли естествени средства, които могат да облекчат болките ни, да засилят имунитета на организма и да ни предпазят от заболявания? Приемът на антибиотици унищожава естествената микрофлора на червата и убива потребните бактерии - може да докара до алергии, повръщане, разстройство, както и да отслаби имунитета.

Затова дано заложим на натуралните съставки. В идващият текст подреждаме най-ценните естествени антибиотици, които добавени към ежедневното меню ще ни дарят с здраво здраве - с помощта на мощните си антибактериални, противогъбични и противовирусни свойства.

Канела
Канелата има своя дълга история – и като фалшификация, и като лекарство, тя е в действителност неповторима. Многото потребни субстанции, с които е наситена канелата, имат способността да спрат развиването на бактерии и гъбички, включително тези от рода Candida. Канелата е богата на антиоксиданти, удобно влияе на панкреаса, управлява равнището на кръвната захар, покачва възпроизводството на инсулин в тялото и е най-хубавото профилактично средство срещу диабет.

Джинджифил
Традиционно се употребява за лекуване при настинка и грип, диуретичните му свойства са оценени неотдавна. Според проучванията, джинджифилът е сполучлив  срещу вирусите на грипа и усилва способността на имунната система да се бори с инфекциите. Неговата приложимост се предлага при гадене, повръщане, морска болест, бременност и химиотерапия. Широко се употребява при стомашни болести, за понижаване на болките при остеопороза и даже за натурална профилактика на ракови болести.

Дафинов лист
Дафиновите листа имат удивителното свойство да унищожават необятен набор нездравословни микроби и гъбички, като благоприятстват размножаването на потребните бактерии в организма.

Чесън
Мощен естествен антибиотик, който интензивно се бори с бактериите – стафилококи, стрептококи  и други. Изследване потвърждава, че пациентите, които всекидневно са употребявали чесън, са се избавили даже от здравословни проблеми като високо кръвно налягане, алергии, болест на сърцето, зъбобол, диабет.

Хрян
Растение, което освен оказва помощ на организма да се бори с инфекциите, само че и покачва интензивността на имунната система. Ефективно средство при лекуване на гърло и болести на горните дихателни пътища. Доказано е, че постоянната приложимост на хрян, унищожава бактериите, предизвикващи инфектиране на пикочните пътища.

Мед
Качествата и целебните свойства на меда са оценени още в древността. Хората неслучайно го назовават естествен антибиотик. Този артикул има мощни антибактериални, противовирусни, противогъбични, противовъзпалителни, антиоксидантни и антисептични свойства, от които обилно можем да се възползваме.

Плодове и зеленчуци с високо наличие на витамина С
Витамин С укрепва имунната система, той е мощен антиоксидант, подкрепя производството на колаген, укрепва сърдечно-съдовата система, оказва помощ на организма да се оправи с бактериалните и вирусни инфекции. Благодарение на ролята на витамин C за произвеждане на колаген, той оказва помощ на тялото ни да лекува рани по сполучлив метод. Лимони, портокали, киви, ягоди, сливи, любеница, лук, чушки, магданоз, зеле, аспержи, домати, спанак – дано постоянно участват  в менюто ни.

Евкалипт
Ефективен като местен антибиотик, при нанасяне върху кожата унищожава бактериалните инфекции. В качеството си на вкусна и потребна добавка към чая, евкалиптът се бори с инфекциите – може да се употребява при разнообразни типове кашлици и като дейно средство за намаление на температурата. Растението се смята и за естествен антисептик, който убива гъбичките, бактериите и вирусите.

Ехинацея
Това растение съдържа субстанции, които покачват интензивността на имунната система, намаляват болката, понижават възпалителните процеси и имат противовирусен и антиоксидантен резултат. Билкарите предлагат потреблението на ехинацея при лекуване на инфекции на пикочните пътища, кандидоза, ушни инфекции, микоза, синузит, сенна хрема и бавнозарастващи рани. Според проучванията, екстрактът от ехинацея интензивно се бори с херпесния вирус, употребява се при лекуване на настинка и грип, унищожава бактерии като златистия стафилокок.

Ябълков оцет
Съдържа ябълчена киселина, която е известна със своите антивирусни, антибактериални и противогъбични свойства. Ябълковият оцет унищожава всички типове микроби, които нападат устната празнина и работи сходно на гъба, която извлича токсините и нездравословните микроорганизми.  

По материал на tvoya-life.ru
Изображения: artisanhouse.com.au, naturalsouth.com, organicauthority.com, jimmyboswell.com, healthlifeteam.com, purious.com

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР