Болест настинка няма. Това, което се проявява – болене на

...
Болест настинка няма. Това, което се проявява – болене на
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев обясни какви са първите симптоми на грип и кой е най-ефективният начин да се предпазим

Болест простуда няма. Това, което се демонстрира – болене на гърло, хрема е една вирусна зараза. Това съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев в ефира на Българска национална телевизия във връзка грипната вълна, която стартира да залива вълната.

По думите на специалиста досега са изолирани 2 варианта.

„ Болните са най-заразни за близките преди появяването на температурата. Когато служителят е доста зле, отива на работа, киха, кашля, изпоразболява всичките си сътрудници, което не е добре нито за работата “, уточни специалистът.

Той разяснява и по какъв начин още човек може да се разболее.

„ От аерозола, който е във въздуха. Капчиците, които са във въздуха, в случай че няма проветрение. Или в случай че вируса е по повърхностите, в случай че някой е кихал и кашлял, и след това се пипнеш по носа устата очите, може да се заразиш. Вирусът може да оцелее до 3 часа “, добави проф. Кантарджиев.

„ Проветряването на помещението е доста значимо. Лошото е, че живеем в запрашени градове. Не съм огромен експерт, само че когато бях дете се миеха улиците и се окопаваше към дърветата. Когато дишаме праховите частици, те повреждат епитела, който има задачата да улавя частиците и да ги обезврежда, като ги праща в гърлото и киселината да ги убие там “, изясни специалистът.

Той изброи и най-честите ранни признаци, по които може да разпознаем, че се разболяваме. Кои са те четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР