Боксьорката Стойка Кръстева се класира за 1/2-финалите на олимпийския турнир

...
Боксьорката Стойка Кръстева се класира за 1/2-финалите на олимпийския турнир
Коментари Харесай

Стойка Кръстева гарантира втори олимпийски медал за България

Боксьорката Стойка Кръстева се класира за 1/2-финалите на олимпийския шампионат в кат. до 51 кг при дамите и си обезпечи най-малко бронзов орден от игрите в Токио 2020. На 1/4-финалите през днешния ден 35-годишната ветеранка от Добрич победи изрично китайката Чан Юан (24 г.) с 4:1 съдийски гласа.

Единствен от реферите в двореца " Кокугикан " своите желания за азиатката даде съдията от Уганда, който ѝ присъди триумф с 2-1 рунда. Арбитрите от Монголия, Алжир, Ирландия и Съединени американски щати обаче бяха сигурни, че българката е спечелила с 3-0 рунда.



В най-значимия мач от досегашната си кариера на 1/2-финалите в японската столица Кръстева ще се изправи против представителката на домакините Цукими Намики, която отстрани с 5-0 съдийски гласа Ингрит Валенсия от Колумбия. Мачът сред българката и японката е в сряда (4 август) от 14:15 ч. наше време.

" Най-важното е дългогодишният труд и екипната работа. Всеки съперник тук си построява друга тактика. Важното е, че през днешния ден аз постанових своя жанр. Това беше тактиката, която ми е построил треньорът, и аз бях длъжна да я съблюдавам Мисля, че това беше разковничето за успеха ", разяснява Стойка пред Българска национална телевизия.

Днешният триумф на Кръстева обезпечи първи олимпийски орден за българския бокс след игрите в Лондон `12, когато Тервел Пулев завоюва бронз в кат. до 91 кг при мъжете. Освен това тя подсигурява второ отличие за страната ни в Токио 2020 след среброто на Антоанета Костадинова в стрелбата с въздушен револвер от 10 м.

" Както споделих още в България, упражнявала съм доста, доста съм готова. Дано покажем всичко. А какъв ще е медалът, времето ще покаже. Знам много за идната съперничка. Важното е да изолираме нейните мощни страни ", показа Кръстева.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР