Боксьорите от националния отбор на България спечелиха три златни медала

...
Боксьорите от националния отбор на България спечелиха три златни медала
Коментари Харесай

БРАВО! Три титли за България от Световния тур по бокс в Марибор

Боксьорите от националния тим на България завоюваха три златни медала от доста мощната конкуренция Световен боксов тур в Марибор, която е със сребърен статут.

Българските представители бяха безапелационни на финалите, които се организираха в събота.
Ясен Радев откри серията от български победи в категория до 54 кг.

Националът ни, който е единствено на 20 години, не остави късмет на сърбина Тамир Галанов. Радев завоюва златния орден, откакто съкруши противника си с 5:0 съдийски гласа. Той сподели доста стойностен бокс, като чудесно съкратяваше дистанцията и с бързи и премерени удари натрупа преднина, която му обезпечи чистата победа.

Успехът бе последван от още един в лицето на Радослав Росенов. Европейският първенец за мъже до 22 години организира следващия си съвършен мач в Марибор. Макар единствено на 18 години, носителят на купа „ Странджа “ показва доста висока класа и не се тормози от опита и силата на арменеца Нарек Ованисян. Напротив – Росенов още веднъж се забавляваше на кръга и заслужи златното отличие с 5:0 гласа.

Последен от българите излезе Рами Киуан. В категория до 75 кг той ликува с купата след триумф с 5:0 над Марсел Мейнъл (Австрия). Срещата мина равностойно, а родният представител стартира малко по-колебливо и имаше усложнения с намиране на ритъма си. Във втория и третия рунд обаче Киуан бе безапелационен и разумно стигна до успеха.
В Словения българските боксьори бяха водени от треньорите Жоел Арате и Валентин Поптолев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР