Божурище. Община Божурище се нарежда сред 20-те общини с най-добри

...
Божурище. Община Божурище се нарежда сред 20-те общини с най-добри
Коментари Харесай

Икономическата зона на „Национална компания индустриални зони“ нареди Божурище на челните места по инвестиции

Божурище. Община Божурище се подрежда измежду 20-те общини с най-хубави индикатори за финансова автономия, резистентност и капиталова интензивност. Това демонстрират данните на Министерството на финансите за второто тримесечие на тази година, оповестиха от пресцентъра на „ Национална компания индустриални зони “ .
Основен привлекателен център за вложения там е Икономическа зона София-Божурище. Финансовите индикатори слагат Божурище в групата на огромни общини като София, Пловдив, Варна, Стара Загора и други.
По данни на Министерството на финансите към края на второто тримесечие на 2018-та година се следи усъвършенстване на капиталовата интензивност на общините по отношение на междинното ниво на индикатора от 7.89%, регистриран за същия интервал на 2017 година
В същото време всяка втора община в страната има задължения, като общият размер на просрочените отговорности е в размер на 138,2 млн. лв.. Анализът на финансовите доклади демонстрира още, че междинният дял на приходите в общите приходи за страната нараства до 41,95% за обсъждания интервал.
Зоната на „ Национална компания индустриални зони “ в Божурище се радва на все по-голям интерес през последните години. Икономическа зона София-Божурище сигурно способства за капиталовата интензивност на територията на Община Божурище.
Актуалните данни на НКИЗ към края на август сочат, че националната компания е подписала 23 предварителни и дефинитивни контракта с вложители в Божурище. Някои от тях към този момент работят, а други сега осъществят капиталовите си планове.
Сред тях са огромни компании от Германия, Дания, Турция, Гърция и България. Първа в Божурище построи индустриалната си база немската „ Бер-Хелла Термоконтрол “. Най-голяма по размер е инвестицията на датската компания „ ЮСК Бул “.
Общата стойност на капиталовите планове в Божурище надвишава 456 млн. лв., а броят на новооткритите работни места е 1130.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР