Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова бяха отличени за Атлет и

...
Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова бяха отличени за Атлет и
Коментари Харесай

Наградиха Миткова и Саръбоюков

Божидар Саръбоюков и Пламена Миткова бяха отличени за " Атлет и атлетка на България " за 2023 година.

Двамата получиха премиите си на гала в столичния хотел " Метрополитън ", като получиха наградите си от зам.-министъра на младежта и спорта Даниела Дашева и президента на Българската федерация по лека атлетика Иван Колев.

През предходната година 19-годишният Саръбоюков усъвършенства на няколко пъти националния връх на България в скока на дължина, откакто направи пет опита от над осем метра. Най-забележителното му достижение бе на европейското състезание за юноши и девойки до 20 години в Йерусалим, където реализира 8,22 метра, които го оставиха със сребърен орден. Преди това той бе записал и четвърто място на европейското състезание в зала за мъже и дами в Истанбул, където записа 7,97 метра.

19-годишната Миткова направи дебюта си при дамите на огромно съревнование през 2023 година с присъединяване в скока на дължина на европейското състезание в зала при започване на годината.

На шампионата в Йерусалим тя също като Саръбоюков завоюва сребърен орден. През май месец на шампионата в София " Нови звезди " пловдивчанката направи персонално достижение от 6,54 метра.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР