Бохей Дуланг – райско кътче в Малайзия. Бохей Дуланг е

...
Бохей Дуланг – райско кътче в Малайзия. Бохей Дуланг е
Коментари Харесай

Бохей Дуланг – райско кътче в Малайзия

Бохей Дуланг – райско кътче в Малайзия. Бохей Дуланг е един от осемте красиви острова в парка Тун Сакаран. Морският парк се намира на няколко благи от малайзийското крайбрежие на Борнео. Островът заема повърхност от към 313 хектара.

Заедно с останалите седем острова, Бохей Дуланг образува една от най-живописните лагуни в междуостровното море на Тихия океан Сулавеси (Целебес). Признат е за същински парадайс, с неповторимо морско дъно, заобиколено от буйна растителност, населявана от голямо многообразие от птици и животни.

Южната страна на острова е отворена. Под повърхността на бистрата морска вода се намира дълъг сектор от коралов риф с цвят на морска вълна.

Тук гмуркачите могат да се насладят на хубостта на подводния свят и да видят превъзходни корали и лъчите на манта.

Малки скални басейни, подхранвани от водопади, са осеяли източната страна на острова. Те са с размер от 2 до 3 метра и са свързани между тях посредством поток.

В целия парк живеят към 2000 души, а на остров Бохей Дуланг има единствено едно село, издигнато на колове. Тук няма първокласни курорти или хотели, а по-скоро спартански жилища за специфична категория пасажери. Жителите, най-вече номадски етнически групи, оцеляват от лов на риба и от туристи, които са подготвени да открият този невероятен и хубав парадайс. Техният номадски и морски метод на живот е обект на интерес както за елементарните туристи, по този начин и за антрополозите.

На острова има плантация за великански миди и морски безгръбначни, в която се отглеждат редки типове великански миди. Освен това тук продължава и дейното развъждане на морски водорасли.

Легенда споделя, че принцеса Саламия от остров Бум Бум е била скрита от фамилията си в Бохей Дуланг, с цел да избегне организиран брак с прочут със злия си манталитет султан от Южните Филипини. Тя била превърната във самодива и скрита на този баснословен остров.

Най-добрият метод да се полюбувате на невероятните цветове на острова е да се изкачите до върха на Бохей Дуланг, издигащ се на височина от 350 метра. Цялото пътешестване лишава към 45 минути. Това е изтощителен, само че не сложен преход. Веднъж на върха, посетителите са посрещнати от спиращ дъха пейзаж с разнородни морски нюанси, заобиколени от зелени планини. Тази област в миналото е била кратер на вулкан.

Паркът Тун Сакаран е избран като най-красивия атол в света.

 

Бохей Дуланг – райско кътче в Малайзия

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР